Lukijalta: Luulo ei ole tiedon väärti

Risto Väkiparta

Tiina Salminen ja Petja Harakka antoivat selvitystä Keusoten toteuttamasta avoimuudesta (K-U 29.7.) mainiten, että ”Keusote pyrkii julkisuuslain mukaiseen avoimuuteen, eikä asioita tarkoituksellisesti salailla. ... ellei valmistelussa ole tapahtunut inhimillinen erehdys.”

Tietoisena siitä, että julkisuuslakia luetaan kuin piru Raamattua – omaksi eduksi – jäi mieltäni askarruttamaan Keusoten pyrkimykset toteuttaa julkisuuslakia ja tietoinen varautuminen inhimillisiin virheisiin.

Eikö toiminnan ohjeena tulisi olla, että Keusote toteuttaa julkisuuslaissa määriteltyä avoimuutta?

Varsin usein vedotaan liikesalaisuuksiin ja eritoten hintaan, jonka myyjä pelkää tulevan muiden asiakkaiden tietoisuuteen.

Myyjä kuitenkin tiedostaa, että halpa hinta saattaa johtaa pankrottiin.

Tiedotus päätöksestä liittyä Oy Apotti Ab:hen on mielestäni ymmärrettävää. Julkisuudessa esillä olleiden lausuntojen perusteella on jäänyt epäselväksi, tekikö yhtymähallitus päätöstä toiminnanohjausjärjestelmästä vai potilastietojärjestelmästä.

Kun kuuntelee ja lukee poliitikkojen ja heitä edustavien lausuntoja, tulee mieleen sen kuuluisan muinosen-miehen lausuma ”Puhun niin totta, kuin osaan”.

eläköitynyt myyntimies, Järvenpää

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.