Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapio Ylösen kolumni: Bongattaisiinko kuumakalleja?

Liikenteessä on kuumakalleja, joilla on kiire ja jotka eivät malta ajaa toisten perässä. Ohi pitää päästä ja hermot turbokireällä.

Joitakin kertoja taas ohittavat autot tööttäilivät mielenosoituksellisesti maltilliselle kuskille. En oikein suostunut ajamaan heitä pakoon hurjalla nopeudella lähes kolme vuosikymmentä vanhalla ajokillani.

Enimmäkseen ajoin kahdeksaakymmentä, mutta asiassa ei auttanut sekään, että nostin välillä sataseen, siellä missä se oli sallittu. Lähes kaikki ajoivat siitä huolimatta ohi.

Se ei minua kuitenkaan häiritse, että joku menee ohi, en aiokaan kilpailla. Mutta se häiritsee, jos joku ilkeilee vielä ohi ajaessaan.

Turha hermoilu ja perusteeton kiire on vaarallista liikenteessä. Joiltakin sitten loppuu kiire kesken matkan, joulun, pääsiäisen, äitienpäivän tai juhannuksen liikenteessä.

Viimeinen kyyti ruumisautolla lieneekin sitten maltillisempaa, ei enää mitään rallia.

Onnettomuuden uhriksi joutunutta kuumakallea en sure, mutta valitettavasti viatonkin osapuoli voi kärsiä kovan kohtalon.

Autoon asennettavalla kameralla on helppo ottaa kuva tai video törttöilijästä ja jakaa se sosiaalisessa mediassa.

Tarpeeksi usein esille päässeet liikenteen urhot voisivat saada ansaitsemaansa julkisuutta. Ja muut osaisivat tarvittaessa varoa heitä.

Ehkäpä poliisikin voisi olla kiinnostunut sellaisista autoilijoista.

Kuumakallejen kuvaamisesta ja paljastamisesta voisi tulla kiva uusi bongauslaji. Pitkillä matkoilla se pitäisi vireyttä yllä.

Ennen kaikkea se mahdollisesti tervehdyttäisi liikennettä, sikäli kuin kuumakallet haluaisivat välttyä kielteiseltä julkisuudelta.

Ehkä tulevat reissut voisivat olla miellyttävämpiä, kun saisi palata turvallisesti kotiin maltillisessa liikennevirrassa.

Tapio Ylönen