Lukijalta: Petyimme Keravaan

Huolestuneen harmistuneet asukkaat, Kerava

Olemme lähes ikämme asuneet pääkaupunkiseudulla, mutta työtilanteidemme muututtua aloimme katsella muita vaihtoehtoja, kuten jotain pientä idyllistä kaupunkia hyvien liikenneyhteyksien varrelta.

Muistimme, että olimme usein käyneet Keravalla valkosipulimarkkinoilla. Niistä käynneistä jäi hyvä mieli. Joten miksipä ei.

Tuumasta toimeen, ja nyt olemme asuneet useamman vuoden ajan Keravalla.

Alkuaika meni mukavasti, oli Anttila, kauppoja, ruokapaikkoja, hyvät nopeat yhteydet ja myös poliisilaitos. Olo oli turvallinen.

Mutta ei enää. En tiedä, mitä on tapahtunut. No, poliisi lähti ja tuntui konkreettisesti, että rikollisuus kasvoi ja esimerkiksi Prisman edessä aikaansa tappoi epämääräisen oloista porukkaa.

On ollut tappoja, ryöstöjä, ilkivaltaa, naapuritalon parvekkeella pössytellään mitä lie omituisen hajuista, paksu savu leviää parkkipaikalle.

Jossa eivät autot ole saaneet olla rauhassa. Meidänkin auton renkaat viillettiin kahden päivän välein.

Poliisi ei tutki eikä vakuutus korvaa, koska jää alle omavastuun. Kalliiksi se omistajalle tulee renkaan vaihto ja kuljetus huoltoon.

Joka ikinen kerta, kun autolla on lähdettävä, on pelkona, että mitähän nyt on tapahtunut.

Vapaa-ajan lisäännyttyä ulkoilemme kävellen ja pyöräillen, mutta pelko on mukana joka reissulla.

Eikä Keravasta ole jäljellä sitä pikkukaupunkia. Kun katselee ympärilleen; kaupunki alkaa muistuttaa Tallinnan Lasnamäkeä vieri vieressä olevine korkeine kerrostaloineen.

Eikä uimahallikaan saa tähtiä. Kehnona uimarina tykkään uida reunassa, jotta saan tarvittaessa ottaa tukea, mutta se on varattu koululaisille.

Opasteet ovat myös niin pienellä, että joutuu kysymään muilta neuvoa. Joten käymme Hyrylässä.

Asumme paikassa, jonne kuuluu Saviontien iltaisin tapahtuvat kilpa-ajot. Ei toki ihan joka ilta, mutta jos olisi poliisi, ehkä heillä olisi mahdollisuus pitää nopeusvalvontaa tiellä.

Talostamme on muuttanut kaksi perhettä juuri edellä mainituista syistä.

Kyllähän mekin olemme tuntosarvet koholla miettimässä, mitä pitäisi tehdä, onko tulossa muutoksia ennen kaikkea kaupungin turvallisuuteen?

Niin, kenen on syy? Mielestäni totta kai kaupungin päättäjien ja virkamiesten, lienevät poliittisin perustein valittu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut