Lukijalta: Huonot koronakortit, mutta yritän bluffata

Kerran tuomittu

Yhdellä keuhkolla kun menee niin tietää, että kortit kädessä koronaviruksen suhteen on aika huonot. Täytyy vain yrittää bluffata, ettei se virus halua katsoa minun korttejani.

Omalta osalta tilannetta helpottaa se, että olen joutunut jo aikaisemmin prosessoimaan pahemman tilanteen.

2/2013 Hyvinkään lääkäri antoi keuhkosyövästä, jota ”ei voi parantaa”, elinaikaa 6-10 kuukautta.

Meilahdessa päättivät kuitenkin aloittaa rankan säde- ja sytostaattihoidon. ”En voi luvata parantumista, mutta saadaan lisää aikaa” oli lääkärin kommentti.

6/2013 sain tiedon, että kasvain pienentynyt odotettua enemmän, 7/2013 tuli jo ”mahdollisesti voidaan leikata” ja kuukautta myöhemmin ”leikataan syyskuun alussa”.

Koska tätä kirjoitan, niin siitä voi päätellä, että leikkaus onnistui. Viisi kuukautta tuli silti elettyä ”varma kuolemantuomio” päällä, ja sitä oli prosessoitava päässä aika lailla. Nyt tilanne on siitä huono, että lähiomaiset tietävät tilanteen ja ovat siitä huolissaan.

Vuonna 2013 tein sairaalassa päätöksen, että tilanteen vakavuuden kerron vasta aivan lopussa. Turhaa oli äitiäni, vaimoa ja lapsia ahdistaa asialla, jolle he eivät mitään voi.

Viisi päivää ennen leikkausta asiasta puhuttiin ja silloin sanoin, että mahdollisuudet ovat 50/50, eli tilanteen vakavuus ilmeni heille, siihen asti mentiin ”annetaan hoitoa ja napsastaan pois” -asenteella.

Silloin avun antoi Meilahden sairaalan osaava henkilöstö. Nyt sen avun voi antaa kaikki kanssaihmiset, ettei virus leviä vaan noudatetaan ohjeistuksia. Rokotus tulee, jos on tullakseen.

Pyrkimys jatkoajalle on puhtaasti itsekäs: Halu nähdä lastenlasten kasvavan sen verran isoiksi, että edes vähän muistaisivat tällaisenkin ukon olleen joskus heitä ihmettelemässä.

Nytkin mennään siten, että elämä jatkuu, tavalla tai toisella, ilman paniikkia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.