Pääkirjoitus: Varovaisestikin voit vaikuttaa

Korona-aikanakin uskalletaan yrittää. Omega Bar avasi ovensa joulukuussa Järvenpäässä Fridan entisissä tiloissa Mannilantiellä. arkisto/Anton Soinne

Ravintola-ala on elänyt viimeisen vuoden ajan päättymätöntä painajaista. Koronapandemia rajoituksineen on pakottanut yrittäjät ympäri Suomen sopeuttamaan, lomauttamaan ja jopa irtisanomaan.

Moni toimijoista on kitkutellut kuukaudesta, viikosta ja päivästä toiseen – pää juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Konkurssiaallon pelätään iskevän tammikuun lopussa, kun konkurssisuoja päättyy. Aika näyttää, miten silloin käy.

Toisaalta on hyvä muistaa, että kriisienkin aikana syntyy uutta ja tapahtuu kehitystä. Joskus pakon sanelemana, toisinaan vapaasta tahdosta.

Niin tai näin, asiakkaita ravintolat, niiden uusiutumiskyky ja kriisinkestävyys kiinnostavat. Tutun lounaspaikan tai pubin kohtalo saattaa tuntua hyvinkin henkilökohtaiselta.

Paikallisia ravintoloita koskevat pienetkin uutiset ovat säännöllisesti esimerkiksi Keski-Uusimaan verkkosivujen suosituinta luettavaa.

Koronapandemia ei ole ohi eivätkä ravintoloitsijat ole pääsemässä pulasta. Siksi edelleen kannattaa pitää mielessä, että ravintolapalvelut pysyvät tasokkaina ja tarjonta monipuolisena Keski-Uudellamaallakin vain kun niitä käytetään.

Jos lempiruokaasi tarjoava lounaspaikka on sinulle tärkeä, syö sen ruokaa vaikka tilaamalla kotiin. Jos haluat pistäytyä ystävän kanssa lasillisella, tee se – luonnollisestikin rajoituksia ja erityistä varovaisuutta noudattaen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut