Tapio Ylösen kolumni: Onko kaiken takana bisnes?

Ennen vanhaan poliittisia päätöksiä tehtiin jopa isänmaallisista motiiveista, kansan olojen parantamiseksi, oman maan rakentamiseksi ja kansalliskodin säilyttämiseksi turvallisena.

Tätä nykyä tuskin mitään asiaa ajetaan muusta kuin päättäjien oman tai heidän edustamansa etupiirin taloudellisen hyödyn vuoksi.

Vastuullinen isänmaallisuus ja oman kansan edustaminen on vaihdettu halpamaisesti bisnestoiminnaksi. Siltä minusta vaikuttaa.

Epäilen vahvasti, että niin sote-uudistus, maakuntauudistus, eläkeuudistus, maahanmuutto- ja pakolaisasioiden hoito, osakkeenomistajien hallintarekisteri-asiat ja lähes kaikki sellainen, missä ilmenee aktiivisuutta ja poliittista intohimoa, on joillekin ihmisille varmaa bisnestä.

Päättäjät eivät näytä laittavan tikkua ristiin minkään sellaisen asian vuoksi, josta hyötyjänä olisi tavallinen kansa.

Verotuksen porsaanreikiä päättäjät eivät innostu tukkimaan, vaan sallivat satojen miljoonien kierrätyksen ohi verottajan. Myöskään useamman miljardin yritystuille ei vaadita vastineeksi edes työllistämistä.

Jos tavallinen kansalainen tahtoo löytää selityksen siihen, miksi tätä nykyä niin monia asioita uudistetaan vimmalla ja miksi perustuslain rautaovelle törmää niin usein lakiesityksiä, on syy aivan selkeä. Herrat ajavat bisnesasioita, eivät kansan parasta.

Valtio ei tunnu enää olevan tavalliselle kansalaiselle mikään turva, vaan markkinavoimien ehdoilla toimiva taho, joka kärkkyy osaansa kuin korppikotka kuolemaa tekevän lähellä.

Maailma on muuttunut. Rahan ja vallan ahneus jyllää yhteiskunnan yläkerrassa. Todellisia jaloja arvoja ei enää muisteta. Raha se on joka ratkaisee.

Siksi ei pidä ihmetellä, vaikka jonain päivänä maa myytäisiin jalkojemme alta, tai meidät, tavalliset kansalaiset myytäisiin huutolaisiksi maailman markkinoilla.

Kirjoittaja on keravalainen kynäilijä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut