Joonas Romppasen kolumni: Lisää panoksia paikallisuuteen

Joonas Romppanen

Sanomalehti Keski-Uusimaa täytti kolme viikkoa sitten 103 vuotta. Näinä vuosina yksipäiväisestä painetusta lehdestä on kasvanut monikanavainen media, joka tavoittaa tällä hetkellä säännöllisesti 77 000 ihmistä. Etenkin verkkolukijoiden ja -tilaajien määrä on ollut viime vuosina merkittävässä kasvussa.

Jakelutavasta riippumatta Keski-Uusimaa on ennen kaikkea paikallislehti, paikallinen media. Sen kertomista asioista ja ihmisistä on esimerkiksi valtakunnan päälehden helppo tehdä hetken päästä omat juttunsa, joskus harvoin jopa ensin kertonut media mainiten.

Aika usein tätä mainintaa ei tosin tunnu jutuista löytyvän.

Luonnollista on, että paikallisten ihmisten iholla ja asioiden äärellä olevan paikallislehden avaamaa latua on muiden helppo hiihdellä.

Tämä näkyy valtakunnan päälehden ohella myös paikallisissa sosiaalisen median kanavissa: Keski-Uusimaan sisältöjä jaetaan hyvin runsaasti esimerkiksi etenkin Facebookin eri kuntaryhmissä.

Ikävä kyllä tällöinkin rikotaan usein tekijänoikeuslakeja, mutta samalla monessa tapauksessa epämääräisenä jatkuneelle keskustelulle saadaan riittävä selvyys, kun luotettava lähde tyydyttää paikallisen tiedon tarpeen.

Niin, minkälainen keskiuusmaalainen mediamaisema olisikaan ilman uskottavaa paikallista tiedonvälittäjää?

Kysymys on tosin teoreettinen, sillä Keski-Uusimaa pitää jatkossakin huolta siitä, että sen lukijat ovat kartalla siitä, mitä heidän elämäänsä vaikuttavia tai heitä kiinnostavia asioita tapahtuu lähiympäristössä.

Keski-Uusimaa jakaa lukijoilleen myös yleisempiä kiinnostavia sisältöjä, mutta lehden oma toimitus keskittyy puhtaasti paikallisen uutisointiin, oman seudun ihmisiin ja asioihin.

Tämä ei kuitenkaan synny itsestään, vaan tekijöiksi tarvitaan koulutettuja, ammattitaitoisia sisällöntuottajia, toimittajia.

Siksi sanomalehti Keski-Uusimaa ja monet muut Mediatalo Keskisuomalaisen päivälehdet hakevat nyt joukkoonsa lisää ammattilaisia tekemään entistäkin paikallisempia, kiinnostavampia ja ajankohtaisempia sisältöjä.

Lisää aiheesta voit lukea lauantaisesta ja sunnuntaisesta Keski-Uusimaasta tai verkkosivuiltamme.

Kirjoittaja on Keski-Uusimaan päätoimittaja ja Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut