Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Pahaa unta ja uhkakuvia hyvinvointialueen tiimoilta

En muista, koska olisin ollut niin pessimistisessä istunnossa kuin unissani olin yöllä.

Keravalaiset maalasivat piruja seinille koskien Kerava-Vantaan yhteistä hyvinvointialuetta. Unessa näin, kuinka he olivat menettäneet neuvotteluasemansa ja olivat toivottomia suuren Vantaan kainalossa.

Unessa sain nähdä, että Keravalta viedään kaikki. Joudumme kääntymään ison Vantaan puoleen lähes kaikessa. Joudumme myös vaatimalla vaatimaan oikeuksiamme pitää terveys- ja sote-palveluita keravalaisten lähietäisyydelle.

Unessa näin kuinka suuret ja mahtavat keravalaiset virkamiehet ja neuvottelijat olivat astuneet miinaan.

Vai oliko syy sittenkin siinä. että Suomen valtio oli päättänyt, että piskuinen Kerava liitetään Vantaan hyvinvointialueen etupiiriin.

Unessani näin, kuinka keravalaiset olivat kauhuissaan. He itkivät yhteen ääneen ja pyysivät Herraa avukseen vai oliko se Marinia. Uni oli niin sekava, että sukupuoli ei erottunut. Näin, että pitkät jonot terveydenhuollon pariin rantautuivat Vantaalle.

Näin myös, että keravalaisia viedään kuin pässiä narussa.

Suomen historian suurimmassa uudistuksessa on paljon kysymyksiä herättäviä seikkoja.

Uneni paljasti myös sen ikävän tosiasian, että parempien apajien toivossa avainasemassa olevat viranhaltijat olivat jättäneet Keravan ja lähteneet vehreimmille niityille, jättäen viransijaiset tekemään heidän duuninsa suuren K:n alamaisina.

Kaikkein kamalin tapahtui unessani, kun Elmerin terveystiedot olivat sekoittuneet tuhannen tietojärjestelmän syövereihin. Lääkärit olivat tehneet väärän henkilön tiedoilla leikkauksen Elmerille ja hän menehtyi leikkuupöydälle.

Potilasvahinkoasiamies ja oikeustoimi taistelevat yhä Elmerin hoitovirhekorvauksista. Unessani näin kuinka Elmeri soitti haitaria taivaan portilla ja vilkutti minulle. Voi kauhistus! Huusin unessani Apotti, Apotti….

Unessani näin, kuinka Kerava kärvistelee rahojen puutteessa. Keripukki ja kulkutaudit jylläävät.

Ei ole varaa edes sallia lasten harrastaa ilman salimaksuja. Puihin joutuvat kiipeilemään, kun ei kunnalla ole varaa panostaa nuoriin.

Kiipeilyynkin tulee haastetta, sillä puutkin hakataan. Lintukatokin tuli unessa uhkaksi, sillä niiltä viedään viimeisetkin puut, joissa voisi visertää.

Havahduin unestani, kun kuulin suureen pamaukseen ja kuulin kuinka Keski-Uudenmaan palolaitos ja 20 muuta yksikköä kiiruhtivat kohti Keravaa. Voi taivas!

Keravan terveyskeskus oli ilmiliekeissä ja koko ylin kerros oli jo menetetty, kun juoksin paikalle. Onneksi turvallisuuspäällikkö hääri paikalla ja oli saanut sisällä olijat turvaan.

Heräsin lohduttomaan näkyyn, joka sai sydämeni rytmihäiriöille. Keravan terveyskeskus oli palanut poroiksi ja vain muutama, hiljattain hankittu taideteos pilkisti raunioista. Voi surkeuden surkeus, miksi emme puolustaneet omaa terveyskeskusta kunnolla!

Kun aamulla heräsin ja tunnustelin sisikuntaani ja untani, niin päätin pirauttaa Mervi-ystävälle, joka on shamaani ja osaa tulkita uneni.

Asia on niin, kuin unessani olen kaiken nähnyt, joten on herättävä todellisuuteen.

Uni paljasti uhkakuvat, jotka koskevat Kerava–Vantaa hyvinvointialueen tulevaisuutta keravalaisten näkökulmasta.

Uneni paljasti, että nyt on aika toimia! Se tarkoittaa, että jokainen keravalainen käy aluevaaliuurnalle tiputtamassa äänensä.

Toinen seikka on se, että tarvitsemme aluevaltuustoon piinkovia tahtonaisia ja miehiä. Mitään myötäilijöitä emme tarvitse.

Ehdoton yhteinen tahto yli puoluerajojen; puolustamme alevaltuustossa keravalaisten oikeuksia, myös muuttuvassa toimintaympäristössä.

Minulle ja keravalaisille on tärkeintä, että terveyserot eivät kasva ja lääkäriin päästään heti, kun tarve tulee.

Lisäksi on tärkeää, että Keravan terveyskeskus säilyy ja sen myötä muut terveydenhuollon lähipalvelut.

Leena Harjula-Jalonen filosofian maisteri, kaupunginvaltuuston 3. varavaltuutettu, tarkastuslautakunnan jäsen, TSL:n Keski-Uudenmaan opinto-järjestön hallituksen jäsen, Keravan ympäristönsuojeluyhdistys ry:n varapuheenjohtaja aluevaaliehdokas (sd.) Kerava