Vaalikynä: Pidetään yhdessä huolta lapsista ja nuorista

Lasten ja nuorten tilanne kouluissa on huolestuttava.

Toimin rehtorina koulussa ja näen joka päivä miten kovilla meidän koko koulun työntekijät ovat auttaessaan syrjäytymisvaarassa ja tuentarpeessa olevia oppilaita.

Perheneuvoloihin on pitkät jonot. Oppilashuollon tuki on riittämätöntä. Tämä koronatilanne on heikentänyt entisestään koulujen tilannetta. Opettajat ja oppilaat joutuvat venymään mahdottomiin tilanteisiin. Etäkoulu on vaatinut kaikilta todella paljon.

Kouluissa huolehditaan nyt myös entistä enemmän turvaväleistä, karanteenissa olevien oppilaiden opetuksesta, maskien käytöstä sekä käsien pesemisestä.

Tämä kaikki tuo lisäkuormaa kaikille oppilaille ja koko koulun henkilöstölle. Tämän on pois opetuksesta ja opiskelusta. Tätä kaikkea on koulun arki tänä päivänä.

Jatkossa hoidamme entistä enemmän oppilaiden eri tuentarpeita ja siksi on erittäin tärkeää huolehtia koulujen oppilashuollon henkilöstön riittävästä resursoinnista.

Kouluterveydenhoitajat, koululääkärit, koulupsykologit ja kuraattorit ovat osa koulujen oppilaiden tukiverkkoa yhdessä koulun opettajien ja oppilaiden huoltajien kanssa.

Näissä hyvinvointivaaleissa päätetään myös näistä oppilashuollonresursseista. Koulujen työntekijöitä ja oppilaiden huoltajia ei saa jättää yksin huolehtimaan meidän lapsistamme ja nuoristamme. Tarvitsemme hyvät terveyspalvelut lähipalveluna ihan kaikille!

Niina Saarinen

rehtori, valtuustoryhmän puheenjohtaja,

aluevaaliehdokas (sd.)

Kerava

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut