Vaalikynä | Saavutettavuus paremmaksi

Kerava ja Vantaa kertovat terveyspalveluistaan nykyisin sivuilla, joissa on kaoottinen määrä tekstiä, paljon linkkejä, puhelinnumeroita ja aikatauluja.

Uuden hyvinvointialueen sote tarvitsee kipeästi omat yhteiset sivut, jotka on suunniteltava puhtaalta pöydältä saavutettavuus ja selkeys edellä.

Aluksi on hyvä ymmärtää, että digitalisaatio ei ole mikään taikaseinä. Monissa kunnissa sen suhteen ollaan kuitenkin niin alkutekijöissä, että melko yksinkertaisella palveluiden uudelleenmuotoilulla voitaisiin saada säästöjä ja parempaa asiakaskokemusta.

Mallia kannattaa hakea julkisen sektorin digitaalisten palveluiden edelläkävijöistä ja työterveyshuollosta.

Keravan terveyspalveluiden sivuilla on nostettu sivun ylälaitaan hakumahdollisuus ja useimmin kysyttyjä kysymyksiä.

Jokaisen tarpeet ovat erilaiset ja tieto löytyy ideaalitilanteessa yhdellä klikkauksella. Tämä on hyvä lähtökohta ja asiakkaiden tarpeiden ennakointia kannattaa jatkaa myös uusilla sivuilla.

Seuraavaksi on linkki Klinikin tarjoamaan sähköisen asioinnin palveluun, joka on tällä hetkellä suljettuna heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Silloin kun palveluun pääsee, kyselee se ihmiseltä pitkän listan erilaisia oireita ja taustatietoja ennen kuin hän saa asiansa hoidettua.

Samaan aikaan työterveydessä ajanvaraus hoituu noin kolmella klikkauksella syöttämällä henkilötunnus ja valitsemalla aika.

Tämän jälkeen sivuilla siirrytäänkin tuttuun ja turvalliseen wall of text -moodiin, josta löytyy laskujeni mukaan 18 eri puhelinnumeroa ja erilaisia aukioloaikoja.

Ensimmäisenä on laitettava kuntoon sähköinen asiointi. On myös tarjottava ihmisille tietoa sosiaalisista ongelmista ja itsehoito-ohjeita yleisimmistä sairauksista.

Kenenkään ei tarvitse ryhtyä jatkossakaan diagnosoimaan itseään, mutta tiedosta voi olla apua esimerkiksi omaa aikaa odotellessa.

Ansaitsemme parempaa kuin kroonisesti ruuhkautuneet ja sekavat palvelut.

Antti Kettunen

aluevaaliehdokas (vas.)

Kerava

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut