Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Muista kysyä itseltäsi, kenen etua ehdokkaasi puolue ajaa?

On hämmentävää ja jopa tragikoomista lukea nyt aluevaalien alla etenkin punavihreiden ehdokkaiden kirjoituksia, joissa vaaditaan ja luvataan pienituloisille, eläkeläisille, nuorille yms. lisää lähipalveluja ja resursseja.

Tämä on harhaanjohtavaa eikä kerro vihervasemmiston perimmäisistä tarkoitusperistä.

Samaan aikaan nämä samat (hallitus)puolueet suunnittelevat tuhansille laittomasti (kielteisen turvapaikka päätöksen saaneet ja jopa karkotuspäätöksen saaneet) Suomessa oleville oleskelulupaa.

Sisäministeriössä on virkatyönä valmisteltu selvitystä antaa oleskelulupa ilman työedellytystä.

Lisäksi ministeriössä on selvitetty muukalaispassin käytön laajentamista. Tämä romuttaisi koko turvapaikkajärjestelmän.

IL uutisoi 14.12., että sisäministeriön lainsäädäntöneuvos Jutta Gras on kertonut, että nämä molemmat selvitykset ovat sisällöltään valmiina.

Ne käsitellään ministeriössä ennen kuin ne viedään hallituksen käsittelyyn, tarkoituksella vasta aluevaalien jälkeen.

Puolestaan STT:n 17.12. uutisen mukaan perussuomalaiset ovat eduskunnassa kyselleet em. tilanteesta, mutta sisäministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan mitään valmistelua ei ole käynnissä.

Ei liene vaikea päätellä, kuka puhuu asiasta muunneltua totuutta.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 29.11.2017 kokouksessa valtuutettu Veronika Honkasalon (vas.) aloitteen paperittomien maassa olijoiden tilanteen edistämisestä.

Kokouksessa perussuomalaiset olivat asiaa vastaan muistuttaen kaupunginvaltuustoa yhdenvertaisuudesta.

Laittomasti maassa oleskelevien palvelut eivät voi olla paremmat kuin Helsingin kaupungin asukkaiden ja että kaupungin asukkaat joutuvat omalta osaltaan maksamaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut sekä lääkemenojen maksut.

Asiaa ehdotettiin palautettavaksi uudelleen valmisteluun siten, että aloitteeseen vastataan, kun valmistuva asiantuntijaraportti olisi julkaistu.

Punavihreiden puolueiden voimin palautus tyrmättiin.

Vaikuttavuusarvio ja hintalappu ei kiinnostanut.

Tämän aloitteen vuotuinen hinta helsinkiläisille oli jo vuonna 2020 noussut yli 4 miljoonaan euroon.

On merkkejä siitä, että vihervasemmiston edustajat tulevat aluevaalien jälkeen esittämään myös Keusote-alueelle samanlaista, kattavaa maksutonta terveydenhoitoa laittomasti maassa oleville.

Tämä puolestaan kuormittaisi nyt jo tiukoilla olevaa, tämän alueen terveydenhuoltokapasiteettia.

Jos joku ajattelee äänestävänsä sellaisten puolueiden ehdokkaita, jotka jakavat hyvinvointimme mahdollistavia verorahojamme ja sen lisäksi valtion velkarahammekin koko maailman ihmisille, suosittelen miettimään, kannattaako ottaa se riski, mihin tällainen johtaa.

Vastaan itse kysymykseeni kiteyttäen: Vaikka sinä maksat koko lystin, jäät murheinesi jonon hännille.

Maamme kunnia-asia tulisi olla, että ensin pitää saada suomalaisten asiat kuntoon (terveys, työllisyys) ja jos sen jälkeen on varaa, voidaan auttaa muita niin haluttaessa, mutta ei velaksi.

Seppo Heino kaupunginvaltuutettu aluevaaliehdokas (ps.) Keski-Uusimaa, Järvenpää