Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Vanhusneuvola Keravalle

Vanhusneuvola on saatava Keravalle. Yhdeltä luukulta saa apua terveyteen sekä arkielämän tilanteisiin.

Vanhusneuvola on kokonaisvaltainen neuvontapaikka vanhukselle. Siellä vanhuksia palvelee geriatriaan perehtynyt terveydenhoitaja, joka tutkii vanhuksen näön, kuulon, verenpaineen, tekee tarvittaessa dementia yms. testit ym.

Hän täyttää tai auttaa täyttämään erilaisia anomuspapereita vanhuksen tarpeiden mukaisesti. Terveydenhoitaja tietää ja osaa neuvoa mistä erilaisia yhteiskunnan palveluja yms. saa.

Tarvittaessa vanhusneuvolassa pitää vastaanottoaan myös geriatrian erikoislääkäri, jonka vastaanotolle vanhusneuvolan terveydenhoitaja voi kirjoittaa lähetteen.

Kaikille 65 vuotta täyttäneille tulee automaattisesti kutsu vanhusneuvolaan. Kutsun saaja voi itse vapaasti päättää, vahvistaako hänelle varatun ajan vai jättääkö käyttämättä.

Jatkossa vanhusneuvolan käynnit jokaisen ikääntyneen yksilöllisten tarpeiden/toiveiden mukaisesti.

Vanhusneuvolan säännönmukainen ikäihmisen terveydentilan seuranta ja varhaisella terveydentilan muutoksiin puuttumalla voidaan vanhus saada asianmukaiseen hoitoon.

Oikeaan aikaan ja sairauden mukaiseen hoitoon ohjaamalla voidaan parantaa vanhusten elämänlaatua ja vähentää yhteiskunnalle syntyviä kustannuksia.

Mikko Raunio Keravan Eläkeläiset ry:n johtokunnan jäsen Keravan vanhusneuvoston varajäsen aluevaaliehdokas (vas. sit.)