Vaalikynä | Kyse on voimien yhdistämisestä

Osallistuin toissa viikolla Husin perehdytykseen yksityisille työterveyshuollon toimijoille liittyen työterveyshuolloissa aloitettaviin koronarokotuksiin.

Kun valtioneuvosto ennen joulua teki päätöksen työterveyshuoltojen osallistumisesta kolmansiin koronarokotuksiin alkoi tapahtua.

Yrityskirjeitä lähetettiin ja rokotuksen tarjoamisen halukkuutta kysyttiin, Husin perehdytykset ja yksikön omat perehdytystilaisuudet käytännön asioista järjestettiin. Kaikki tämä lyhyessä ajassa ja nyt rokotukset jo alkoivat.

Kuunnellessani Husin lääkärin puhetta ja seuratessani jatkuvasti lisääntyvää osallistujamäärää, kaikki yksityisillä lääkäriasemilla toimivia hoitajia ja lääkäreitä, jonkinlainen liikutuksen aalto kulki lävitseni.

Ymmärsin kuinka upeasti systeemi toimiikaan. Kuinka nopeasti asioita saadaankaan järjestymään silloin, kun oikeasti halutaan?

Ei voi kun kysyä, miksi työterveyshuollon kapasiteettia ei pääkaupunkiseudullakin otettu jo paljon aiemmin ja laajemmin käyttöön, vaan kuritettiin julkista perusterveydenhuoltoa ja annettiin hoitojonojen kasvaa?

Jonot ovat kasvaneet kasvamistaan, hoitovelka on suuri. Sitä velkaa saamme maksaa pitkään.

Kyse on voimien yhdistämisestä yhteisen edun parhaaksi. Julkisen ja yksityisen terveydenhuollon tulee tehdä saumatonta yhteistyötä. Pyytää ja antaa apua.

Myös työntekijöiden liikkumista/työnkiertoa yksityisen ja julkisen välillä tulisi mahdollistaa. Jokainen kaipaa välillä vaihtelua.

Yksityisellä ja julkisella me olemme kaikki samoja terveydenhuollon ammattilaisia, saman koulutuksen läpikäyneitä, sydän sykkii päästä auttamaan, parantamaan ja ehkäisemään.

Välillä on tuntunut pahalta antaa itse kiireetöntä hoitoa, tietäen että samaan aikaan kollegat julkisen terveydenhuollon puolella tuskastelevat kaikesta koituvaa hoitotaakkaa, kun eivät pääse perustyötään tekemään.

Kuulla, kuinka neuvoloiden terveydenhoitajat joutuvat supistamaan ja siirtämään tärkeää työtään.

Tarvitaan ihmisiä, joilta tulee idea.

Tarvitaan ihmisiä, joilla on nopeaa organisointikykyä.

Tarvitaan ihmisiä, joilla on hyvä ja selkeä tiedottamisen ja innostamisen tapa.

Tarvitaan toimivaa teknologiaa tätä kaikkea mahdollistamaan ja ihmisiä jotka auttavat sen haasteiden kanssa.

Tarvitaan uusia näkemyksiä, tarvitaan kertynyttä kokemusta ja viisautta.

Tarvitaan viisas ja monipuolinen hyvinvointialueen aluevaltuusto, jolla on rohkeutta lähteä reippaasti kehittämään ja muuttamaan nykyistä.

Anna Pulkkinen terveydenhoitaja, työterveyshoitaja, hyvinvointi- lautakunnan jäsen, aluevaaliehdokas (kesk.) Järvenpää, Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut