Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Tässä ja nyt -puhetta sitten jos -puheen sijaan

Keski-Uusimassa emeritus lääkäri Reijo Aitta nosti lauantaina 15.1. tärkeitä kohtia esille tulevaisuudenkin lähipalveluissa.

Jatkan siitä vielä pidemmälle.

Mitä matalammalla kynnyksellä saa yhteyden ja mitä helpommin hoitovastaavan tavoittaa asioissaan, sen vähemmin raskas hoiva sekä hoito kuormittuu.

Paljon on aikanaan kehitetty ja hyviä konsepteja käyttöön otettu. Kehitetään siis edelleen kohtaamisia, matalan kynnyksen palveluja, sote-palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta kaikilla yhteydenottokanavilla.

Siten hallitaan kustannuksia ja tehdään taloudellisesti kestävää politiikkaa. Lopetetaan puhe ”sitten, jos” ja aletaan puhua ”tässä ja nyt”.

Henkilöstön hyvinvointi turvaa palvelujen järjestämisen ja riittävät resurssit sekä alan vetovoima osaajien saamisen.

Hyvinvointi on yhteistyötä ja sairaanhoito mm. lähipalvelua, silloin kun sen tarve on. Pidetään siitä huoli.

Otetaan mukaan myös järjestöt ja yhdistykset aidosti ja tuetaan niiden toimintaa, ne tarvitsevat toimintamahdollisuuksia, tiloja ja kuntien tukea, mutta vastuu ei ole yksin heidän.

Tarvitaan yhteyshenkilöitä kuntien ja hyvinvointialueen rajapinnalle, neuvomaan, koordinoimaan ja tukemaan, avustukset on myös turvattava.

Tehdään niin selkeät ohjaus- ja neuvontapalvelut, että tiukassakaan paikassa ihminen ei jää yksin, vaan saa tukea ja ohjausta sekä tarvitsemaansa palvelua kaikissa tilanteissa.

Ulla Palomäki hoitotyön esimies, sairaanhoitaja hyte-lautakunnan puheenjohtaja aluevaaliehdokas (sd.) Tuusula