Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ukraina 2.0 mahdollisuuksien maana

Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamat fyysisen infrastruktuurin vahingot Ukrainassa ovat valtavat.

Talouden elpyminen ja uudistumistarve ovat huikeat, kärkipäässä asumisen ja liikenteen infrastruktuuri sekä teollisuus-, yritys- ja maataloussektorit. Valtaosa yritystoiminnasta on osa-aikaistunut tai lähes lakannut.

Optimisti näkee kuitenkin Ukrainan voiton jälkeisen uljaan, uudistuneen Ukrainan, jonka suunnittelu alkaa nyt.

Elvytyksen ja uudelleenrakentamisen prioriteettialueita ovat maatalous ja logistiikka sekä vihreä talous ja rakennusmateriaalit.

Investointeihin kannustavat mm. Ukrainan valtion tuki teollisuuspuistoille ja verotuet suurille projekteille sekä neuvonta maanhankinnassa ja vakuutusasioissa. Ukrainalaiset ovat selviytyjiä. Heitä saa auttaa selviytymään Ukrainan uudistamisessa.

Voimme investoida Ukrainaan, luoda omaa tuotantoa, tehdä yhteistyötä tai hankkia ukrainalaisia materiaaleja, jatkojalosteita ja tuotteita.

Ukraina tarvitsee rahoitusta ja yhteistyötä, jossa Euroopan Unionin, Maailman pankin ja Business Finlandin toimet tukevat.

Samalla kun Ukrainaa suunnitellaan uudelleenrakennettavaksi, se haluaa modernisoitua kestävän kehityksen mukaisesti.

Mahdollisuudet ovat valtavat toteutettaessa kokonaisia asuinalueita, teollisuuspuistoja, tehtaita, logistiikkakeskuksia ja alueellisia vesi- ja lämpöjärjestelmiä.

Optimistin silmin rakentaminen ei lopu koskaan. Suomella on tarjota Ukrainan uudelleen rakentamiseen osaamista mm. energiatehokkaiden kerrostalojen ja väestönsuojien rakentamiseen, kiertotalouteen, innovatiiviseen puurakentamiseen sekä kohtuuhintaiseen, laadukkaaseen asumiseen.

kaupunginvaltuutettu (kok.),

ympäristöministeriön neuvotteleva virkamies

Kerava