Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Avoin kirje lasten puolesta

Avoin kirje Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtajistolle lasten puolesta:

Arvoisa Järvenpään kaupunginvaltuuston johtajisto valtuuston pj Petri Graeffe, valtuuston 1. vpj Jorma Piisinen, valtuuston 2 vpj Hanna Graeffe.

Kaupungin nettisivuilta suoraan lainattu: "Ylintä poliittista valtaa kaupungissa käyttävät vaaleilla valitut kaupunginvaltuutetut. Lisäksi päätösvaltaa voivat käyttää lautakunnat, jaostot ja muut toimielimet sekä yksittäiset viranhaltijat. Kunnan päätökset ovat lähtökohtaisesti julkisia."

Hyvinvointilautakunnan ja urheiluseurojen yhteisessä tapaamisessa 23.3. kerrottiin, että järvenpääläisille lapsille kaavaillaan salivuoromaksuja harrastustoimintaan kaudelle 2024-2025.

Tapaamisessa mainittiin, että tarkoitus on saada jostain 100 000 euroa säästöjä. Se on kaupungin budjetista häviävän pieni – noin puolitoista promillea!

Sillä ei kaupungin budjettia tasapainoteta. Mutta jos se otetaan käyttöön, sillä tehdään paljon hallaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Lasten salivuoromaksuilla koulujen salien iltakäytöstä avattaisiin Pandoran lipas jatkoa ajatellen:

- se nostaisi suoraan lasten harrastuskustannuksia,

- se asettaisi lapset epätasa-arvoiseen asemaan,

- osa lapsista joutuisi lopettamaan harrastuksen kohonneiden maksujen vuoksi, ja

- ”kun pää olisi saatu auki”, niin myöhemmin niitä maksuja voitaisiin korottaa pelkillä viranhaltijapäätöksillä.

Monissa medioissa on kauhisteltu lasten harrastusmaksujen kallistumisia. Junioriurheiluseurat elävät kädestä suuhun, ja seurojen toiminta perustuu talkootyöhön, jotta lasten harrastusten kulut pysyisivät edes siedettävinä.

Seurat ovat vasta toipumassa koronasta ja koronan myötä tapahtuneista lopettamisista. Ovatko Järvenpään päättäjät täysin piittaamattomasti menossa toiseen suuntaan ja aikovat korottaa maksuja?

Järvenpään kaupunginvaltuuston kokouksessa 12.12. hyväksyttiin kaupungin talousarvio vuodelle 2023 sekä taloussuunnitelma vuosille 2023–2026.

Tämä lasten salivuoroista kerättäväksi ehdotettu 100 000 euroa on myös aika pahasti kaikkia niitä periaatteita ja arvoja vastaan, joita on mm. kaupungin Talousarvio 2023 Strategiakartassa kerrottu.

Lasten salivuoromaksujen sijaan se säästö tulee etsiä jostain muualta, jotta noudatetaan valtuuston itse vahvistamia strategiakartan arvoja, eikä toimita lasten ja nuorten etujen vastaisesti.

Jos se sadantuhannen euron säästö on välttämättä otettava hyvinvointilautakunnan momentilta, on parempi esimerkiksi pienentää aikuisten salivuoromaksujen alennusprosenttia.

Liikutamme viikoittain talkoovoimin useita satoja lapsia ja nuoria. Toivomme valtuuston puheenjohtajistolta pikaisia vastauksia huoleemme junioreittemme asiassa.

Järvenpääläisten seurojen vetäjät, lasten liikuttajat ja vapaaehtoistyöntekijät, kaikkien järvenpääläisten junioriseurojen puolesta

hallituksen pj

SB-97

hallituksen pj.

Beat Basket

puheenjohtaja

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää

hallituksen pj

Blues Volley

toiminnanjohtaja

Järvenpään Voimistelijat