40 vuotta murharyhmässä oli tarinoita täynnä – konkaripoliisi Hermo Rautaheimo tähdittää Juha Vuorisen suositun rikossarjan jatkoa

Poliisikonkari Juha "Hermo" Rautaheimon ja kirjailija Juha Vuorisen intensiivinen keskustelu nauhoitettiin yhdeltä istumalta kymmenosaiseksi podcastiksi. Jari Karjalainen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kirjailija ja kolumnisti Juha Vuorinen, 52, ampaisi syksyllä Storytelin podcastien vuoden 2019 listaykköseksi ohjelmallaan Vuorisen vieraana. Maksullista ohjelmaa on kuunneltu äänikirjapalvelussa yhteensä lähes 15 000 kertaa.

Kymmenjaksoisessa podcastissaan Vuorinen haastatteli rikosylikonstaapeli Kalevi Puontia, joka on työskennellyt yli kolmekymmentä vuotta järjestäytyneen ja huumerikollisuuden parissa.

Jaksoissa paitsi muisteltiin Puontin uran mieleenpainuvimpia tapauksia, myös keskusteltiin ajankohtaisista aiheista, kuten Romanian romanien pillerikaupasta ja poliisin exit-toiminnasta.

Jo syksyllä oli selvää, että kyseessä on sarja podcasteja. Nyt suositulle ykköskaudelle on julkaistu jatkoa. Toisella kaudella Vuorisen vieraana on rikosylikomisario Juha ”Hermo” Rautaheimo, joka työskenteli neljäkymmentä vuotta Helsingin rikospoliisin väkivaltayksikössä toimineen murharyhmän tutkinnanjohtajana.

Rautaheimon uran varrelle mahtuu useita suomalaisen rikoshistorian tunnetuimmista tapauksista aina vuoden 1997 poliisisurmista Mikkelin panttivankidraamaan ja koko Suomea järkyttäneeseen Vilja Eerikan tapaukseen.

Tekijöiden mukaan kymmenosainen podcast nauhoitettiin intensiivisessä sessiossa yhdeltä istumalta.

Rautaheimo on jo aiemmin käynyt läpi uransa kiinnostavimpia tarinoita muistelmateoksessaan Hermo – Murharyhmän mies. Vuorisen ohjelmassa miehet keskustelevat jo kerrotuista tapahtumista, mutta myös tapauksista, joita kirjassa ei ole.

– Podcast on kuin tapausten syventävät opinnot. Kuulija pääsee kyllä mukaan, vaikkei ole kirjaa lukenutkaan. Yksi kiinnostavimmista tarinoista oli se, miten Rautaheimo päätyi mukaan Mikkelin panttivankidraamaan, Vuorinen kertoo Storytelin tiedotteessa.

Rikollisuus on teemana on kiinnostanut Juha Vuorista kertomansa mukaan aina. Hän kertoo haaveilevansa seuraavaksi podcastista jonkun tuomitun rikollisen kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut