Kauppias Marko Hoikkaniemi tuli runoineen kaapista – "Seuraava kirja voisi kertoa elämänkohtaloista eteläsuomalaisessa lähiössä"

Marko Hoikkaniemi haastaa asiakkaat kirjoitus- ja runokilpailuun. Seuraava oma kirja voisi kertoa elämänkohtaloista eteläsuomalaisessa lähiössä. Anton Soinne

Anne Kanerva

Pessimisti näkee pimeyden valossakin. Optimisti näkee valon pimeässäkin.

Näin kirjoittaa kauppias Marko Hoikkaniemi, joka astui kirjallisine taitoineen ulos kaapista.

– Olin äskettäin kuuntelemassa luennoitsija Henkka Hyppöstä Hän kannusti kokeilemaan asioita, jotka eivät ole tavanomaisia. Sillä tiellä olen nyt, hän sanoo.

Hoikkaniemi pyörittää Järvenpäässä K-markettia Jampassa, Saunakalliossa ja Kaakkolassa.

Kulttuurin ystävänä hän haastaa asiakkaat kirjoituskilpailuun. Siihen voi osallistua runolla, aforismilla tai kirjoittamalla Oman kylän kauppa -otsikon alla.

– Voimme julkaista kuluvan vuoden aikana 10 parasta korttia asiakkaiden suostumuksella postikortiksi. Julkaisen starttiin 10 omaa runo- ja aforismikorttia. Yksi kortti on kauppiaskoira Nilsistä, joka on hankkeen suojelija ja johtaja.

Hoikkaniemi on esitellyt kirjoituskilpailunsa K-kauppiasliitolle, jossa harkitaan tempauksen laajentamista.

– Kesko kannustaa kauppiaita erikoistumaan omannäköisiksi. Kirjoittaminen on minun juttuni. Harkitsen myös pienimuotoisten tapahtumien järjestämistä esimerkiksi tanssin ja piirtämisen ympärille.

Asiakkaat eivät tiedä kauppiaasta sitä, että hän on kirjoittanut viisi romaania, kaksi runokokoelmaa, yhden mietekirjan, yhden aforismikokoelman ja yhden terveyskirjan. Oulussa hän on toiminut aktiivisesti kirjailijaseurassa.

Seuraava kirja voisi kertoa elämänkohtaloista eteläsuomalaisessa lähiössä.

– Kerään kaiken aikaa materiaalia tulevia kirjoja varten. Jos olisi mahdollisuus käyttää kolme kuukautta kirjoittamiseen, kirja olisi valmis. Nyt siihen ei ole aikaa.

Kolmas vuosi kauppiaana on meneillään. Tilanne on haastavien ongelmien suhteen rauhoittunut.

– Välitön puuttuminen on tuottanut tulosta, Hoikkaniemi huokaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut