"Vaihtoehtona oli myös Nasu" – Järvenpään lukion rehtori saapui penkkareihin panssarivaunulla – katso video!

Marja-Liisa Lehtiniemen kulkupelinä toimi torstaina panssarivaunu. Järvenpään lukion penkkaritoimikunta

Aino Salonen

Järvenpään lukiossa on pitkät perinteet siitä, että rehtori kuljetetaan penkkaripäivän aamuna koululle mahdollisimman erikoisella menopelillä.

Vuosien varrella rehtoreita on Järvenpäässä kyyditty muun muassa limusiinilla, poliisiautolla, hevosella ja mautolla eli mopoautolla. Vuonna 2011 Keski-Uusimaa seurasi, kun lukion silloinen rehtori Atso Taipale kyydittiin koululle helikopterilla.

Nykyiset abit yrittävät pistää aina edellisvuoden abeja paremmaksi keksiessään ikimuistoisia kulkuvälineitä. Vuoden 2020 abit halusivat pistää riman mahdollisimman korkealle.

Tänä vuonna Järvenpään lukion rehtorin Marja-Liisa Lehtiniemen kulkupelinä nähtiin ihka-aito Saurer-panssarivaunu, joka kuuluu Pornaisissa toimivan Mil-Safarit -yrityksen kalustoon.

– Tankki tuli puheeksi penkkaritoimikunnan kokouksessa ja ensin pidimme ideaa ihan päättömänä, mutta loppujen lopuksi päädyimme ajamaan tätä ajoa tosissamme, kertoo Järvenpään lukion abiturientti ja penkkaritoimikunnan puheenjohtaja Jessi Kervinen

Elämysmatkailuyritys Mil-Safarit omistaa kymmeniä sotilasajoneuvoja, joista moni on nähty myös useissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Myös Keski-Uusimaa -lehden toimittaja on päässyt testaamaan Mil-Safareiden kalustoa.

Yrityksen omistaa Mika Tanner, joka on Järvenpään lukiota käyvän abiturientin, Iida Tannerin isä.

– Saurer valittiin siksi, koska se ei vahingoita liikennettä mitenkään. Vaihtoehtona oli myös Nasu (telakuorma-auto), mutta päädyimme kuitenkin tähän Saureriin, Jessi Kervinen paljastaa.

Panssarivaunun torstaina lukiolle ajoi Mika Tanner. Matka tosin ei ollut pitkä, sillä rehtori nousi panssarivaunun kyytiin Pajalan K-Supermarketilta, jonne Mika Tanner oli kuljettanut panssarivaunun ensin kuorma-autolla.

– Rehtori ajettiin panssarilla Pajalan K-Supermarketilta Järvenpään Lukion pääoville, jonne rehtori jätettiin. Tämän jälkeen panssari ajettiin takaisin Pajalan K-Supermarketille, Kervinen kertoo.

Muille Järvenpään lukion abiturienteille rehtorin kulkupeli tuli täytenä yllätyksenä – niin kuin joka vuosi.

Kervisen mukaan Järvenpään lukion penkkaripäivä sujui loistavasti.

– Meillä oli ikimuistoinen abishow ja abivideo oli hulvaton. Rekka-ajelukin oli onnistunut.

Näin rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi saapui torstaina lukiolle:

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.