Jääkarnevaalit houkuttelivat runsaasti yleisöä Hyrylään – vetonaulana prinsessat ja jäinen Pekka Halonen

Amanda Naappi poseeraa prinsessojen kanssa, kun äiti Riikka Sipari ottaa kuvan. Mari Mäkinen

toimitus

Amanda Naappi (5) hymyilee onnellisen näköisenä. Ihmekös tuo, sillä hän on juuri päässyt kuvaan yhdessä Anna ja Elsa prinsessojen kanssa.

– Elsa on mun suosikki, koska se on sinkku, Amanda kertoo innostuneella äänellä.

Sisko Isabella vieressä tarkentaa, että sinkku tarkoittaa sinistä, ja Amandan lempiväri on sininen. Amanda kertoo, että hän haluaisi itsekin olla prinsessa.

– Prinsessat osaavat taikoa, tyttö perustelee.

Vanhemmat Riikka Sipari ja Jani Naappi kertovat, että perhe tuli karnevaaleille Helsingistä.

– OIimme täällä myös viime vuonna, ja tapahtuma oli sen verran mukava, että päätimme tulla uudestaan, Sipari toteaa.

Aikomuksena on vielä laskea mäkeä, syödä lettuja ja makkaraa ja katsoa jääveistokset.

Jääveistokset ovatkin lauantaina puolen päivän aikaan viittä vaille valmiit. Viisihenkisen jäänveistäjäryhmän kapteeni Jussi Miettinen kertoo, että pääpaino on Tuusula-henkisyydessä.

– Teoksessa ollaan vahvasti Pekka Halosen jalanjäljillä, Miettinen tarkentaa.

Jääveistoksessa pääpaino on Tuusula-henkisyydessä.Oikeaan kulmaan on veistetty Pekka Halonen. Kuva: Mari Mäkinen Mari Mäkinen

Oikeassa kulmassa seisoo ylväänä itse herra Halonen. Jäiseen seinään on kuvattu tuusulalaista maisemaa ja järven aktiviteetteja sellaisena kuin Pekka Halonen ne kotoaan ehkä näki.

– Se alkaa halosmaisena kuvailmaisuna ja jatkuu kuviin järven aktiviteeteista. Maisema päättyy Tuusulan nimikkolintuun satakieleen, ja mukaan on otettu myös paikallinen nimikkokasvi pihlaja. Pelle Peloton keksijähattu päässään johdattelee lapsia laskemaan liukumäkeä.

Teoksen kaikki tärkeät kohdat saatiin liimattua jo perjantain pakkasten aikaan, joten lämmin ilma ei lauantaina haitannut. Jää oli Miettisen mukaan mukavan pehmeä veistää, joskin lämpö teki puuhasta erityisen märkää.

Miettinen kertoo, että koska veistokset ovat sopivasti katoksessa auringonvalolta suojassa, niitä saadaan ihailla vielä pitkään.

– Jos ne saavat olla rauhassa ilkivallalta, niin kyllä ne varmasti kuukauden kestävät, Miettinen arvioi.

Tuusulan kunnan yhteisömanageri Katja Repo myhäilee tyytyväisenä kunnan teltalla.

– Meillä on täällä tänä vuonna runsaasti puuhaa kaikille. On muun muassa karuselli, MLL:n teltta, kaupunkisuunnistusta ja hyviä esiintyjiä. Ilotulitus perjantai-iltana taisi olla kaikista suosituin juttu, Repo arvioi.

Jäänveistäjät Lkhagvadorj DorjsurenjaBazarragchaa Tsogbadrakhvalmistavat puusta taideteoksen, joka toimii myös penkkinä. Teos sijoitetaan Jokelaan. Kuva: Mari Mäkinen Mari Mäkinen

Jääveistosten ohella veistäjät valmistavat puusta pysyvän taideteoksen, joka toimii samalla penkkinä. Repo kertoo, että muun muassa kolmesta pöllöstä koostuvalle teokselle on jo alustavasti paikka Jokelasta mietittynä.

– Torstaina on Jokelassa asukastilaisuus, jossa yhdessä asukkaiden kanssa mietimme, mikä lammella on hyvä paikka teokselle. Tekijöiden toiveesta se menee veden ääreen, Repo kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut