Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: "Etelä-Suomessa liikkuvat sudet eivät ole kovin harvinaisia" – katso eilen Keravalla kuvattu video

Keravalainen nuori mies lähetti Keski-Uusimaa-lehdelle eilisiltana Keravan Ahjossa kello 22.25 kuvatun videon, jolla kävelee mahdollisesti susi.

– Susi käveli Moukarintietä lähellä Ahjon koulua. Emme seuranneet sitä enempää.

Videon kuvannut nuori mies on sitä mieltä, ettei kyseessä ollut koira.

– Se ei liikkunut kuten normikoira, vaan jolkutteli kevyesti eteenpäin. Näimme autosta naisen, joka oli oman koiran kanssa liikkeellä, mutta hän kääntyi nopeasti kannoillaan suden nähtyään.

Poliisin mukaan on mahdollista, että Keski-Uudellamaalla on liikkunut susi.

– Mahdollista on, että se oli susi. Jotkut koirarodut tosin ovat hyvin paljon sutta muistuttavia, muistuttaa komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksesta.

Poliisi toivoo lisähavaintoja mahdollisen suden liikkeistä.

– Varsinkin, jos susi uhkaa ihmisiä tai liikennettä, pitää hätäkeskukseen ilmoittaa heti. Tosin sudet yleensä pyrkivät välttelemään ihmisiä.

Merihaara muistuttaa, ettei Etelä-Suomessa liikkuvat sudet ole kovin harvinaisia.

– Harrastan itsekin metsästystä ja tiedän, että viime syksynä Pornaisissa tehtiin varma susihavainto. Lisäksi vuosi sitten keväällä Askolassa liikkui neljän suden lauma.

Merihaaran mukaan tähän aikaan vuodesta nuoret sudet erottautuvat laumastaan ja lähtevät yksin liikkeelle.

– Sudet saattavat kulkea 30–40 kilometriä vuorokaudessa, joten eilen mahdollisesti Keski-Uudellamaalla ollut susi saattaa olla jo kaukana.

Alla Keravalla eilen kuvattu video: