Haatainen päätti siirtää Pron lakkoja Teknologiateollisuuden toimialoilla

Työministeri Tuula Haatainen siirsi jo torstaina kemian alan lakkoa kahdella viikolla. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) on päättänyt siirtää ammattiliitto Pron lakonuhkaa, kertoo Teknologiateollisuus. Lakonuhka siirtyy 10. helmikuuta saakka.

Alun perin lakkojen piti alkaa 27. tammikuuta. Lakot koskevat Teknologiateollisuuden toimialoja. Lisäksi toimihenkilöitä edustava Pro neuvottelee metsäteollisuuden ja energia-alan kanssa.

Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo, ettei Pro pidä lainkaan Haataisen päätöksestä.

– Mielestämme nyt on momentum tehdä työehtosopimus Teknologiateollisuuden kanssa ja normalisoida tilanne. Poistaa ylityökiellot ja jatkaa eteenpäin, Malinen arvioi.

Hänen mukaansa Pro ja Teknologiateollisuus neuvottelevat lauantaina valtakunnansovittelijan johdolla.

– Katsotaan syntyykö viikonlopun aikana mahdollinen sovintoesitys ja sopimus, Malinen sanoo.

Haatainen siirsi torstaina kemian alan lakkoa kahdella viikolla. Lakon siirtäminen on harvinainen toimenpide. Työriitoja voidaan siirtää enintään kahdella viikolla, jos työnseisaus kohdistuisi yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin tai vahingoittaisi huomattavasti yleistä etua.

Pro uhkaa kahden viikon lakolla teknologiateollisuudessa, paperiteollisuudessa, kemianteollisuudessa, energia-alalla sekä kumi- ja lasikeraamisessa teollisuudessa.

Pron mahdollinen lakko vaikuttaisi Teknologiateollisuuden mukaan työnjohtoon, toimistotehtäviin sekä suunnittelu- ja laboratoriotehtäviin.

Teknologiateollisuuden ja Pron työriidan sovittelu jatkuu lauantaina. Kemianteollisuuden ja Pron sovittelun vuoro on maanantaina.

Muista aloista Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton sekä Metsäteollisuuden ja Paperiliiton työriitoja sovitellaan tänään.

Pron sopimusaloista energia-alalla on lakonuhka alkaen 1. helmikuuta. Lakko vaikuttaisi sähkön- ja lämmöntuotantoon sekä niissä käytettäviin polttoainevalintoihin, sähkönjakeluun sekä viankorjaukseen, myyntiin, asiakaspalveluun ja hallintoon.

Työministeri Haatainen ei halunnut kommentoida STT:lle lakonuhkien lykkäämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.