LähiTapiola Uusimaa lahjoitti 175 000 euroa – varoja vanhusten, lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen eri puolille Uuttamaata

Lahjoituksen saajat alhaalta ylös: EeroVäisänen (Siskot ja Simot), Riitta Särkelä (Ensi- ja turvakotien liitto), Pia Sundell (Barnavårdsföreningen), sekä Ari Hakala ja Jouni Pousia (SPR). Ylhäällä vasemmalla Erik Valros LähiTapiolasta. Aada Hotti

toimitus

Keskinäinen vakuutusyhtiö LähiTapiola Uusimaa jakoi torstaina pääkonttorikaupungissaan Porvoossa ensimmäiset lahjoitukset vuonna 2018 perustamastaan käyttörahastosta. Avustuksia jaettiin 175 000 euroa kolmelle yhdistykselle.

Barnavårdsföreningen i Finland rf sai 55 000 euroa Tjejvillan-toiminnan käynnistämiseen Sipoossa ja Kirkkonummella, mahdollisesti myös Porvoossa. Lahjoitus on tarkoitettu 10–18 -vuotiaille tytöille tarkoitetun matalan kynnyksen nuorisotoiminnan laajentamiseen ja vakiinnuttamiseen vuosien 2020–2022 aikana.

Siskot ja Simot sai 55 000 euroa järjestön toiminnan tukemiseen Porvoossa, Loviisassa, Mäntsälässä, Kirkkonummella ja Sipoossa. Lahjoitus on tarkoitettu Siskot ja Simot ry:n koordinoiman pop up-tyyppisen vapaaehtoistoiminnan käynnistämiseen näillä paikkakunnilla.

Ensi- ja turvakotien liitto ry sai 50 000 euroa (LähiTapiola Uusimaalta 25 000 euroa ja LähiTapiola Vahinkoyhtiöltä 25 000 euroa) Sipoossa sijaitsevan koulutuskeskus Sopukan kunnostukseen. Lahjoitus on tarkoitettu vauvaperheiden kuntoutuksen aikana kurssikeskus Sopukassa käyttämien majoitustilojen terassien kunnostukseen, talojen ulkomaalaukseen ja kylpyhuoneiden kunnostukseen.

Lisäksi LähiTapiola Uusimaa lahjoittaa 10 defibrillaattoria eri puolille yhtiön toimialuetta. Laitteet hankitaan ja niiden sijoituspaikat valitaan yhteistyössä SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin kanssa.

Ideoita ja ehdotuksia mahdollisiksi lahjoituskohteiksi koottiin kevään ja kesän 2019 aikana Uudenmaan alueyhtiön henkilökunnalta ja luottamushenkilöiltä.

Lahjoitukset päätettiin osoittaa vanhusten sekä lasten ja nuorten hyvinvointia tukevaan toimintaan. Järjestöissä tehdään paljon hyvää työtä vanhusten yksinäisyyden vähentämiseksi sekä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Toiminnan rahoitus jarruttaa kuitenkin usein toiminnan kehittämistä ja laajentamista.

– Toivomme, että järjestöt pystyvät saamansa lahjoituksen turvin laajentamaan tärkeää toimintaansa yhtiömme toimialueen paikkakunnilla Uudellamaalla, LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros sanoo.

LähiTapiola Uusimaa siirtää vuosittain käyttörahastoon osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta. Päätöksen rahastoon siirrettävistä varoista tekee yhtiökokous. Päätökset lahjoitusten saajista tekee yhtiön hallitus.

Käyttörahastosta tehtävien yleishyödyllisten lahjoitusten lisäksi LähiTapiola Uusimaa tukee toimialueensa liikunta- ja kulttuuritoimintaa pienemmillä summilla.

Taloudellinen tuki on yksi keino, jolla LähiTapiola toteuttaa yhteiskuntavastuuta. Yhtiö voi ohjata varoja ihmisille tärkeiden yhteisöjen ja toiminnan tukemiseen.

– Keskinäisenä yhtiönä LähiTapiolalla tulisi olla erityinen rooli ihmisten arjessa ja elämän turvaajana. Olisi hienoa, jos käyttörahastolahjoitusten avulla pystyttäisiin tulevina vuosina kehittämään aivan uudenlaista vuoropuhelua ja yhteistyötä yrityksen, paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen sekä ihmisten välille, LähiTapiola Uusimaan hallituksen jäsen Ritva Pihlaja visioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 2. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 3. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 4. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 5. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 6. Syyttäjät: Trumpin rikostutkinta ei rajoitu vain aikuisviihdetähden hyssyttelyrahoihin
 7. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"
 8. Teknologiaindeksi Nasdaq kipusi ennätyskorkeuksiin New Yorkin pörssissä
 9. Syyria aktivoi ilmatorjuntajärjestelmiään myöhään maanantaina – Israel kertoo tehneensä ilmaiskuja syyrialaiskohteisiin
 10. Huntington paransi 100 metrin ennätystään kertarysäyksellä – Kalevan kisoissa tähtäimessä on seitsenottelun Suomen ennätys
 11. Trump: TikTokilla aikaa syyskuun puoleenväliin myydä USA:n toimintonsa yhdysvaltalaiselle yhtiölle
 12. Hongalle jo kauden viides tasapeli – tähtihetket jäivät minimiin Lahdessa
 13. Korruptiosta epäilty Espanjan entinen kuningas Juan Carlos lähtee maanpakoon
 14. Pääkirjoitus: Lapsen etu edellä kaikessa
 15. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 12. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 13. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa
 14. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.