Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wellnessmalli-kisan voittanut Veera, 20, uskalsi sanoa suoran näkemyksen kehopositiivisuudesta – reaktio yllätti

Kehopositiivisuus on ollut runsaasti esillä viime vuosina sosiaalisessa mediassa.

Sanan ympärille kehkeytyneessä liikkeessä kehotetaan naisia hyväksymään itsensä sellaisena kuin ovat ja haastetaan yhteiskunnan tarjoamat kauneusihanteet. Kampanja on saanut paljon kiitosta, mutta siinä nähdään myös varjopuolia.

Eräs ongelmienesiin nostajista on Welnessmalli-kilpailun finaalin sunnuntaina voittanut20-vuotias Veera Könönen. Hänen mukaansa kehopositiivisuudesta on tullut "sanahirviö".

– Siinä on tosi paljon, missä olen samaa mieltä. Mutta on oikeasti sellaisia tilanteita, joissa ei voi vaan sanoa, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Jos on vaikka sairaalloisen ylipainoinen ja riskiryhmässä sairastua sen aiheuttamiin sairauksiin, niin kyllä jotain pitää tehdä ja herätä.

Könösen mukaan nyt liikaa monesti painotetaan, että kaikki ovat hyviä juuri sellaisena. Hän korostaa, että jokaisen ei tarvitse tavoitella sporttista tai lihaksikasta vartaloa, mutta omasta itsestä tulee pitää huolta.

– Jokaisen terveyden pitää olla ykkössijalla. Kehopositiivisuus on mahtava asia, mutta raja pitää kaikkien itse tietää.

Painosta puhuminenon kenelle tahansa herkkä asia ja Könönen myöntää odottaneensa ennen kisaa tekemälleen ulostulollenegatiivista vastaanottoa Instagramissa. Palaute kuitenkin yllätti.

– Kyllä sen julkaisu jännitti. On kuitenkin tullut paljon kommentteja, joissa todetaan, että ollaan samaa mieltä. Keskustelu on ollut rakentavaa.

Yksi jännitysmomentti oli myös se, että Welnessmalli-kilpailun vetäjiin kuuluva Anni Vallius on profiloitunut julkisuudessa vahvana kehopositiivisuuden puolestapuhujana.

– Sekin mietitytti. Mutta Anni suhtautui tähän ihanasti ja kannusti. Hän on juurikin täydellinen esikuva kehopositiivisuudesta, Könönen kiittelee.

Tällä hetkellä nainen valmistautuu sunnuntain Welnessmallifinaalia varten.

– Se on ollut minulle iso haave. Haluaisin tämän jälkeen ehdottomasti päästä jatkamaan töitä organisaatiossa ja auttaa seuraavia tyttöjä tämän kanssa, hän hymyilee.

Könönen nähtiintänä syksynä myös televisiossa kisaamassa Duudsonien Päällikkö-ohjelmassa.

– En osannut yhtään odottaa millaista siellä tulisi olemaan. Ajattelin, että haasteet ovat fyysisiä, mutta mukana oli paljon henkisiäkin. Kokemus oli huikea.

– Haasteet olivat myös aika Duudsonmaisia. Sanotaan, että vapaaehtoisesti en enää aio laittaa matoja suuhun, hän nauraa.