"Vanhempi rouva Keravalta kulkee bussilla ilmaiseksi tyhjien lastenvaunujen kanssa" – näin kommentoivat liikennöitsijä ja HSL

Tuusulan ja Keravan väliseen julkiseen liikenteeseen on tulossa parannuksia. Anton Soinne

Satu Jalo

Keski-Uusimaan tekstiviestipalstalla oli torstaina 3.10. viesti: ”Bussilla 641 kulkee usein arki-iltaisin Keravalta vanhempi rouva ilmaiseksi lastenrattaiden kanssa. Rattaissa ei ole koskaan lasta vaan kassi ja muovipussi-nyssyköitä kuomun alla piilossa.”

Linja on Pohjolan Kaupunkiliikenteen liikennöimä.

Tarkastetaanko vaunujen sisältöä koskaan busseissanne, Oy Pohjolan Liikenne Ab:n viestintäasiantuntija Elli Hiironen?

– Linja-autonkuljettajat eivät pysty tarkastamaan lastenvaunuja, koska vaunujen kanssa bussiin tullaan sisään keskiovista.

Osaatko sanoa, kuinka yleistä on, että tyhjillä vaunuilla matkustetaan bussissa?

– Meillä ei ole näkemystä tästä, johtuen juuri siitä, että kuljettajat eivät tarkasta vaunuja, mutta tuskin se yleistä on.

Onko muita vastaavanlaisia tapoja, joilla yritetään matkustaa ilmaiseksi?

– Yleisin tunnistamamme tapa matkustaa maksamatta on väärennetyn mobiililipun käyttäminen.

Mihin kyseisenlaisesta epäkohdasta voi ilmoittaa?

– Asiasta voi ottaa yhteyttä HSL:ään antamalla palautetta.

Vs. matkalippujen tarkastuksen päällikkö Kaisa Maijala Helsingin seudun liikenteestä kertoo, että 0–6-vuotiasta lasta lastenvaunuissa, rattaissa tai pyörätuolissa kuljettava henkilö voi matkustaa ilman lippua HSL-liikenteessä.

– Lapsen ei ole välttämätöntä istua rattaissa, vaan hän voi myös istua lasta kuljettavan henkilön kanssa liikennevälineen istuimilla.

Lastenvaunuja kuljettavalle henkilölle, jolla ei ole 0–6-vuotiasta lasta mukanaan eikä asianmukaista matkalippua, määrätään tarkastusmaksu.

Maijalan mukaan tarkastaja voi pyytää vaunuja kuljettavaa henkilöä raottamaan kuomun verhoa tai muuta vastaavaa näköestettä tarkistaakseen, että vaunuissa on oikeasti lapsi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisi kuvasi hurjan tilanteen: Teini-ikäiset roikkuvat pummilla bussin takaseinässä – Soittakaa 112 26.2.2019 10:11
  2. Nuorten maksuhäiriöt ja pummilla matkustaminen anteeksi – professori uudistaisi nykysysteemin täysin 12.10.2017 10:25
  3. Entistä useampi matkusti pummilla viime vuonna – liputtomuus teki merkittävän loven HSL:n tuloihin 7.3.2017 13:48

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut