Vanhustenviikon tilaisuudet alkavat sunnuntaina

Vanhustenviikon teemana on Varaudu vanhuuteebn. Viikon tilaisuuksissa käsitellään muun muassa näkökykyyn liittyviä asioita. Kuvituskuva. Klaus Nurmi

toimitus

Ensi viikko on valtakunnallinen vanhustenviikko. Sen teemana on tänä vuonna Varaudu vanhuuteen. Keski-Uudellamaalla järjestetään paljon paikallisia tapahtumia.

Järvenpäässä vietetään Ikäviikkoja koko lokakuu. Pääjuhla on Järvenpää-talon Sibelius-salissa sunnuntaina 6.10. klo 13-15.30. Kahvitarjoilu on klo 13–14 ylälämpiössä. juhlassa kuullaan Seela Sellan lausuntaesitys ”Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän”. Juhlassa esiintyvät myös sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila.

Tilaisuudessa julkistetaan vuoden Ikäteko-palkinto.

Keravalla järjestetään viikon avajaisjuhla Vanhustenpäivänä sunnuntaina 6.10. Juhla alkaa avajaismessulla Keravan kirkossa klo 10, minkä jälkeen on kahvitarjoilu Seurakuntasalissa klo 11.30. Avajaisjuhla alkaa klo 12 Seurakuntasalissa. Juhlapuheen pitää teatteritieteen maisteri, näyttelijä Alina Tomnikov. Tilaisuudessa palkitaan vuoden keravalainen vapaaehtoinen.

Tuusulan pääjuhla järjestetään viikon päästä keskiviikkona 9.10. Sen n järjestää Kellokosken Eläkeläiset ry yhteistyössä Tuusulan kunnan kanssa. Juhlapaikka on Kellokosken koulukeskus, ja juhla alkaa klo 13. Tilaisuus alkaa kahvittelulla, ja ohjelmaosuus alkaa klo 14.

kellokoskella juhlapuhujana on kirjailija Kirsti Manninen Kunnan, seurakunnan ja koulun tervehdysten lisäksi ohjelmassa on musiikkiesityksiä sekä yhteislaulua, muotinäytös ja tanssia orkesterin tahdittamana.

Juhla on kaikille tuusulalaisille ikäihmisille avoin ja maksuton.

Ventoniemi kuljettaa Jokelan ikäihmiset juhlaan ilmaiseksi. Lähtö Jokelan asemalta klo 12.30 non-stoppina. Noin 50 henkilöä mahtuu kerrallaan kuljetuksen kyytiin.

Vanhustenviikolla ja myöhemminkin lokakuussa on paljon erilaisia ikäihmisille suunnattuja tilaisuuksia. Tämän vuoden teemaan Varaudu vanhuuteen sopii hyvin Järvenpäässä ensi viikon keskiviikkona 9.10, järjestettävä tilaisuus, jonka aiheena on näkö. Näkö heikkenee, mitä jää? - luento pidetään Järvenpään seurakuntasalissa klo 14-15.30

Näön heikentyminen tuo mukanaan monia muutoksia arjen elämään. Mihin kaikkeen näön heikentyminen jokapäiväisessä elämässä vaikuttaa? Miten voi ehkäistä masennusta ja syrjäytymistä? Puhumassa on YAMK sairaanhoitaja, diakonissa, psykoterapeutti Tarja Huttunen Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille, niin ikäihmisille kuin heidän läheisilleen ja myös hoitohenkilökunnalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.