Lahelanorren linjaus ei tyydytä valtuutettua: "Sen Honkasen suunnitelman saa heittää romukoppaan"

Raimo Stenvall ei pidä ehdotettua Lahelanorren linjausta hyvänä vaan tekisi tien Lahelasta mielummin Sahankulmaan. Sauvo Jylhä

Pasi Natunen

Pitkän linjan tuusulalaisvaltuutettu Raimo Stenvall (tupu) pitää Tuusulan kuntasuunnittelupäällikön Asko Honkasen maanantain Keski-Uusimaassa (K-U 26.8.) esittelemää Lahelanorren uutta tiesuunnitelmaa aivan turhan kalliina.

– Kyllä sen Honkasen suunnitelman saa heittää romukoppaan, tuhahtaa Stenvall.

Stenvallin mielestä Hämeentien ylittävässä tai alittavassa suunnitelmassa on erittäin huonona puolena se, että se tulee erittäin kalliiksi.

– Lisäksi ely-keskukselta ei varmasti irtoa helposti lupaa Hämeentien ylittämiseen, Stenvall arvioi.

Stenvallin mukaan Lahelanortta ei tarvitse suunnata Hyrylän keskustaan. Yhteydet Hyrylän suuntaan ovat riittävät ilman tätäkin esiteltyä yhteyttä.

Stenvallin mukaan myös uusi Mikkolan koulu ja päiväkoti tulee lisäämään liikennettä ja sinne pääsemiseksi yhteys Sahankulman suuntaan olisi paljon luontevampi.

– Tänne tulee iso päiväkoti, johon tulee varmasti paljon liikennettä. Lisäksi koulukeskus on täällä, joten länsisuunnalta olisi siihen hyvät yhteydet. Ja Lahelasta matka urheilukeskukseenkin lyhenisi selvästi, Stenvall sanoi.

Kuntasuunnittelupäällikkö Honkasen mukaan Sahankulmaakin tutkittiin vaihtoehtona.

– Tavoittelemme yhteyksiä keskustaan eri puolilta taajamaa, ja Sahankulman liittymä ei olisi palvellut tätä tarkoitusta, kertoi Honkanen K-U:n haastattelussa maanantain lehdessä.

– Hyrylän suuntaan olisi luontevampaa kehittää kevyen liikenteen väylää Koskenmäen ympyrän ali. Sähköpyörät ja muut vastaavat liikkumisvälineet yleistyvät koko ajan ja niiden käyttö lisääntyy. Siihen yhteyteen voisi panostaa, Stenvall sanoo.

Lahelanorsi tulee joka kohtaamaan jonkinlaisia vaikeuksia, rakennetaan se sitten mihin kohtaan tahansa.

– Tuusulanjoen yli on mentävä. Sen penkat on ovat pehmeitä rakentaa ja painumaa tulee varmasti. Sehän on nähtävissä edellisestä rakennetusta eli Jokitien sillasta. Siellä on jo aika reilu painauma, tietää kuljetusalan ammattilainen.

Stenvallin mukaan Lahelanorren päättyessä Pähkinämäentiehen, tulevaan risteykseen voitaisiin rakentaa vaikka liikenneympyrä. Sahankulman kautta pääsisi sitten Pähkinämäentietä pitkin Hyrylän keskustaan jo olemassa olevan Hämeentien ylityksen avulla. Näin uutta siltaa ei tarvittaisi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut