Kaupungin rantaan nousi äkkiä näyttävä katos Järvenpäässä – tästä on kyse: "se ei ole sauna, tanssilava eikä kirkko"

Kaupungin rantaan nousi äkkiä katos Järvenpäässä. Sauvo Jylhä

Marianna Simo

Tervanokan uimarannan ohi kulkeneet ovat hieraisseet tänään silmiään Järvenpäässä. Rannalle on noussut muutamassa tunnissa näyttävä katos.

Jotkut ehtivät jo luulla, että <u>Tervanokkaan toivotun ja lupakäsittelyssä olevan saunan rakentaminen on alkanut</u> Kyseessä ei ole kuitenkaan sauna.

– Eikä tanssilava eikä kirkko. Niitäkin on ehditty arvuutella, työmaapäällikkö Kimmo Saharinennaurahtaa.

Kyseessä ei ole edes Järvenpäähän jäävä rakennus. Tervanokan uimarannan vieressä valmistuu nyt <u>Tuusulan Fjällbon rantaan tuleva uimapaviljonkilaituri</u>

Laituri kasataan Järvenpäässä, sillä Fjällbossa nostotöille ei ole tilaa, Kimmo Saharinen kertoo. Betoniponttonilaituri kuljetetaan Fjällbon rantaan kahtena palana vesireittejä pitkin.

Ensimmäinen laituripala hinataan Halosenniemen editse tänään paikalleen Fjällbohon, ja toinen paviljonkipala joko myöhään tänä iltana tai huomenaamuna, Saharinen kertoo.

Muutaman kilometrin pituisessa matkassa vierähtää tunti, Saharinen arvioi.

– Se on sen verran korkea rakennelma, ottaa helposti tuulta, Saharinen sanoo.

20 metriä pitkä laituri ja noin neljä metriä korkea paviljonki pultataan joustavalla nivelellä toisiinsa kiinni Fjällbon rannassa, Saharinen kertoo.

Tuusulanjärven mataluus ei ole ongelma suurten laiturielementtien vesimatkalla.

– Uppoama on vain noin puoli metriä. Reitiltä on käsittääkseni räjäytetty myös kivenlohkareita pois, Saharinen sanoo.

– Tämä on ihan tyypillistä kelluvalle rakentamiselle, teknisenä johtajana laiturin rakentavassa yrityksessä työskentelevä Saharinen sanoo.

Laiturin rakentava Bluet Oy oli rakentamassa Allas Sea Pool -merikylpylää Helsingin Kauppatorin viereen vuonna 2016.

– Siinä sai väistellä risteilylaivoja hinauksessa, Saharinen kertoo.

Tuusulanjärvellä voi tänään liikkua normaalisti laiturin kuljetusoperaatiosta huolimatta, työmaapäällikkö Saharinen kertoo.

– Hinauksesta ei tule aaltoja. Niin hiljaa mennään.

Fjällbon laituri viimeistellään paikan päällä huomenna. Sitten se on käytännössä valmis.

– Hyvin geometrinen rakennelma tämä on. Leikkauspinnat ovat isoja, Saharinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Runsas vesisade työllisti Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta lauantaina – "Ei tämä Suomessa poikkeuksellinen tilanne ole"
 2. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – salama teki reikiä Järvenpään sisäkattoihin ja Kerava sulki Nesteen viereisen pysäköintialueen
 3. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 4. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 5. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 6. Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia
 7. Vesi tulvi omakotitalon kellariin Kellokoskella
 8. "Alue on epäilemättä pyhä" – kaksi arkeologista museokävelyä Tuusulassa: näin ilmoittaudut mukaan
 9. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 10. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 11. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 12. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 13. Leedsin paluu Valioliigaan on entistä lähempänä
 14. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 15. Anttilan talon kohtalo ei vielä lähelläkään ratkaisua: "Tämä on todella mutkikasta" – tontille hahmoteltu jopa 14-kerroksista asuintaloa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.