Tuusulan Taiteiden yö paljasti ihmisvartalon ihanuuden – "Olette uskomattoman kauniita!"

Teatteri Metamorfoosin Karmeet Ämmät -ryhmä ihastutti yleisöä alastonpuvuillaan Tuusulan taiteiden yössä viime elokuussa Halosenniemen edustalla. Jouko Tuomas-Kettunen

Jouko Tuomas-Kettunen

Taiteiden yön tämänkertainen teema Monet kasvot toteutui vaikuttavalla tavalla jo alkuillasta Halosenniemessä.

Tapahtuma paljasti kasvojen lisäksi kokovartaloiden variaatioita, kun Teatteri Metamorfoosin Karmeet Ämmät olivat hylänneet vaatteidensa lisäksi naiseuteen liittyvät ahtaat kauneuskäsitykset.

Yleisö oli aivan haltioissaan ja naisille suorastaan hurrattiin.

– Olette kauniita! Ihania!

– Uskomatonta!

Selfie alastonhahmon kanssa oli kova juttu.

Miehekkäästi klassiseen Gulf-paitaan pukeutunut järvenpääläinen Martti Laaksonen ihastui taide-elämyksestä niin paljon, että moiskautti yhdelle hahmolle pusun.

Metamorfoosin jäsenet Roosa Hannikainen, Helena Leminen, Soile Mäkelä ja Elina Sarno tulivat mielellään esiintymään Tuusulaan. Alastomiksi pukeutuminen kesti tunnin.

Aiemmin heidät on tässä roolissa nähty muun muassa eri järjestöjen tilaisuuksissa. Yhteistyöproduktioita on syntynyt myös muiden teattereiden ja monenlaisten työyhteisöjen kanssa.

– Olemme järjestäneet myös naamiotyöpajoja, joissa tutkitaan sitä, miten naiset kokevat oman kehollisuutensa, kertoi konseptin äiti Soile Mäkelä.

Eläköön erilaisuuden kirjo! Eläköön kehot täynnä tarinoita! Näin naamiohahmot viestittivät sanattomasti kehonkielellä.

Ryhmä pyrkii yhdistelemään ja tutkimaan fyysisen teatterin eri genrejä ja luomaan omaa uniikkia esityksellistä kädenjälkeään.

Loistava säähelli tuhansia yön kulkijoita, jotka vaelsivat eri tapahtumapisteiden välillä. Elämyksiä haettiin lähes kolmestakymmenestä paikasta Rantatieltä, Kirkkotieltä ja Hyrylän keskustasta.

Taidetapahtuma nivoutui tällä kertaa myös osaksi valtakunnallisia kotiseutupäiviä.

Yö oli myös osa Tuusulanjärven tienoon juhlaviikonloppua, joka jatkuu tänään lauantaina Järvenpään keskustassa Jannen Piknikillä.

Tuusulan Taiteiden yö -yhdistys järjesti tapahtuman nyt 26. kerran.

Yön tähtihetkiin kuuluu Sarvikallion valaiseminen. Maisema toimi valoteoksen pohjakankaana.

Juttua päivitetty 10.8. kello 7.25. Lisätty juttulinkki lauantaiseen Järvenpään piknik-tapahtumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.