Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuljetusyrittäjä Raimo Stenvall, 81, karmeassa onnettomuudessa: museokuorma-auton rengas räjähti täytettäessä – "Verta tuli kuin härän kurkusta"

Tuusulalainen kuljetusneuvos, 81-vuotias Raimo Stenvall ei pystynyt osallistumaan yrityksensä Kuljetus R.Stenvallin lauantaina järjestettyihin 60-vuotisjuhliin, koska hän joutui perjantaina ikävään onnettomuuteen.

Raimo Stenvall oli firman tallilla täyttämässä vanhan Chevrolet-museokuorma-auton rengasta, kun rengas yllättäen räjähti hänen edessään.

Auton lukkovanne iskeytyi Stenvallin oikeaan jalkaan, josta katkesivat molemmat nilkan luut. Ilmanpaineen täyttöletku puolestaan löi Stenvallin oikeaan käteen, jonka rystyset menivät murskaksi.

– Kädestä tuli verta kuin härän kurkusta, mutta onneksi lähellä oli ihmisiä ja paikalle hälytettiin ambulanssi. Nyt olen Töölön sairaalassa jalka pystyssä. Käsi on operoitu kahteen kertaan ja laitettu kipsiin, mutta jalka on vielä kipsaamatta, Stenvall kertoi maanantaina puolilta päivin.

Onnettomuus on pahin Stenvallin vuosikymmeniä kestäneellä uralla.

– Tällaista renkaan räjähtämistä ei ole minulle sattunut koskaan aikaisemmin. Kun kuljetusautojen renkaita laitetaan vanteille, niitä käsitellään ja täytetään häkin sisällä, mutta eihän auton alla olevaa rengasta voi häkkiin laittaa.

Edellinen vakavampi onnettomuus Raimo Stenvallille sattui tapaninpäivänä 1983, jolloin hinausauton "grilli" löi häneltä molemmat kantapäät murskaksi.

– Jalat eivät antaneet astua, minkä vuoksi piti kontata vähän aikaa ja opetella kävelemään. Se oli vaikeaa.

Nyt Stenvall uskoo pääsevänsä sairaalasta kotiin mahdollisesti jo tiistaina. Yhä jatkuvasti töitä paiskiva mies harmittelee, ettei hän voi vähään aikaan ajaa autoa.

– Töitäkin joutuu tekemään vasemmalla kädellä. Joudun istumaan pyörätuolissa, koska käsi ei anna periksi käyttää keppiä. Mutta eiköhän tästä selvitä, hän hymähtää.