Kuljetusyrittäjä Raimo Stenvall, 81, karmeassa onnettomuudessa: museokuorma-auton rengas räjähti täytettäessä – "Verta tuli kuin härän kurkusta"

Raimo Stenvall toipuu saamistaan vammoista Töölön sairaalassa. Käsissä on firman 60-vuotisjuhlien yhteydessä julkaistu Kyytiä Suomelle -teos.

Oskari Lehto

Tuusulalainen kuljetusneuvos, 81-vuotias Raimo Stenvall ei pystynyt osallistumaan yrityksensä Kuljetus R.Stenvallin lauantaina järjestettyihin 60-vuotisjuhliin, koska hän joutui perjantaina ikävään onnettomuuteen.

Raimo Stenvall oli firman tallilla täyttämässä vanhan Chevrolet-museokuorma-auton rengasta, kun rengas yllättäen räjähti hänen edessään.

Auton lukkovanne iskeytyi Stenvallin oikeaan jalkaan, josta katkesivat molemmat nilkan luut. Ilmanpaineen täyttöletku puolestaan löi Stenvallin oikeaan käteen, jonka rystyset menivät murskaksi.

– Kädestä tuli verta kuin härän kurkusta, mutta onneksi lähellä oli ihmisiä ja paikalle hälytettiin ambulanssi. Nyt olen Töölön sairaalassa jalka pystyssä. Käsi on operoitu kahteen kertaan ja laitettu kipsiin, mutta jalka on vielä kipsaamatta, Stenvall kertoi maanantaina puolilta päivin.

Onnettomuus on pahin Stenvallin vuosikymmeniä kestäneellä uralla.

– Tällaista renkaan räjähtämistä ei ole minulle sattunut koskaan aikaisemmin. Kun kuljetusautojen renkaita laitetaan vanteille, niitä käsitellään ja täytetään häkin sisällä, mutta eihän auton alla olevaa rengasta voi häkkiin laittaa.

Edellinen vakavampi onnettomuus Raimo Stenvallille sattui tapaninpäivänä 1983, jolloin hinausauton "grilli" löi häneltä molemmat kantapäät murskaksi.

– Jalat eivät antaneet astua, minkä vuoksi piti kontata vähän aikaa ja opetella kävelemään. Se oli vaikeaa.

Nyt Stenvall uskoo pääsevänsä sairaalasta kotiin mahdollisesti jo tiistaina. Yhä jatkuvasti töitä paiskiva mies harmittelee, ettei hän voi vähään aikaan ajaa autoa.

– Töitäkin joutuu tekemään vasemmalla kädellä. Joudun istumaan pyörätuolissa, koska käsi ei anna periksi käyttää keppiä. Mutta eiköhän tästä selvitä, hän hymähtää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 2. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 3. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 4. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 5. Vesi tulvi omakotitalon kellariin Kellokoskella
 6. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – salama teki reikiä Järvenpään sisäkattoihin ja Kerava sulki Nesteen viereisen pysäköintialueen
 7. Anttilan talon kohtalo ei vielä lähelläkään ratkaisua: "Tämä on todella mutkikasta" – tontille hahmoteltu jopa 14-kerroksista asuintaloa
 8. Mannilantie 42 A:n pysäköinti muuttui keväällä maksulliseksi – "Alueen maksullisuus on otettu positiivisesti vastaan", kommentoi pysäköintioperaattorin toimitusjohtaja.
 9. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 10. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 11. Jyväskylässä päiväkodin lapset ja henkilökunta karanteeniin koronavirustartunnan takia
 12. Näköislehdessä tänään: Toinen halusi tietoa, toinen vapauksia – näin jengipomo aloitti yhteistyön poliisin kanssa
 13. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 14. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 15. Keravan kaupunginhallitus kiistelee oikeuden kanssa kerrostalon rakentamisesta pientaloalueelle – hallituksen puheenjohtaja kritisoi: "Oikeus on tulkinnut yleiskaavaa väärin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.