Kulttuuriyhdistys Varjo pitää kevätnäyttelyn Allissa

Jan Pippingsköld

Kerava, Tuusula ja Järvenpää tarjoavat jatkuvasti nähtävää taiteen ystäville. Tässä poimintoja toukokuun alun näyttelytarjonnasta.

Galleria Allissa Keravalla (Paasikivenkatu 9) näyttely vaihtuu usein, ja paikka tarjoaa hyvän katsauksen paikalliseen taiteeseen. Nyt näyttelyn ripustaa Varjo ry.

– Varjon jokakeväinen näyttely avautuu tänä vuonna hiukan erilaisissa tunnelmissa, sillä näyttely järjestetään yhteistyössä Hannu ja Kerttu ry:n aikuisille suunnatun, matalan kynnyksen Taidepajan kanssa. Paja on toiminut Nuorisotalo Häkissä, Keravalla, yhdistys kertoo Facebook-sivuillaan.

– Varjo on keskiuusmaalainen kulttuuriyhdistys, joka haluaa edistää alakulttuuriseksikin kutsuttujen taidemuotojen tunnettavuutta, järjestää yleisölle tapahtumia ja värittää elämää iloisemmaksi.

Varjo ry:n riveissä toimii muun muassa tatuoijia, graffitimaalareita, muusikoita, kuvataiteilijoita ja median moniosaajia.

Näyttely on esillä 30.4.- 12.5.

Galleria Alli on avoinna ti–pe klo 12–18, la–su klo 12–16.

Järvenpään Myllytiellä on useita kuvataiteen ja käsityön taitajien näyttelypaikkoja pienellä alueella. Järvenpään Taideseura muutti viime vuonna uuteen Taidetaloon. Taidetalon seuraavassa näyttelyssä Anu Pensola tutkailee Luonnonvoimia. Näyttelyyn voi tutustua 2.5.– 2.6.

Taidetalon osoite on Myllytie 13 A. Se on avoinna ke–pe klo 14–18 ja la–su 11–15.

Taideseuran toimintaa ovat myös näyttelyt Justin odotustiloissa. Näyttelyt käynnistyivät uudelleen huhtikuun alussa. Taiteilijat ovat Liisa Nykänen 1 krs., Seija Koskela 2. krs., Kati Helo 3. krs. Näyttely on avoinna kesäkuun loppuun asti arkisin klo 8–20.

Taidelainaamo Taikan (Myllytie 13 B) seuraava näyttely on Päivi Kukkasniemen Väritaivas, johon voi tutustua 18.5 asti. Taikka on avoinna to 12–19, pe 12–17, la 11–15.

Järvenpää-talon Galleria Järnätissä esittäytyy 13.5. asti Järvenpään lukion Kuva- ja mediataidelinja. Järnättiin pääsee Järvenpää-talon aukioloaikoina.

Taidemuseossa (Kirjastokatu 8, Järvenpää) on pitkälle syksyyn esillä Sadejuovia ja pilvisäteitä - taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin.

Järvenpään taidemuseon kevään ja kesän näyttelyssä kohdistetaan katse kultakauden taiteilijoiden maalaamiin taivaisiin, sääilmiöihin ja meteorologisiin havaintoihin. Näyttely pohjaa meteorologi Seija Paasosen keväällä 2018 julkaisemaan kirjaan Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin.

Sadejuovia ja pilvisäteitä -näyttelyssä tutkitaan 1800- ja 1900-luvun maalauksissa esiintyviä taivaan-, sää- ja luonnonilmiöitä.

Tieteidenvälinen näkökulma tarjoaa uusia katsomisen tapoja Suomen taiteen kultakauden teoksiin.

–  Digitaalisen sääennustamisen aikakaudella on kiinnostavaa pohtia, mitä 1800-luvun alussa Luke Howardin ja kumppaneiden luomalla pilvien luokitusjärjestelmällä on tarjota teoksia tarkastelevalle ihmiselle, luonnon tarkkailijalle tai pilviharrastajalle, näyttelyn esittelyssä todetaan.

Teoksia näyttelyssä on esimerkiksi Albert Edelfeltiltä, Fanny Churbergilta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä, ja Venny Soldan-Brofeldtilta.

Näyttely on avoinna 30.9. asti ti–su 11–18.

Tuusulan pääkirjastossa (Autoasemankatu 2) on esillä tuusulalaisen Terttu Kivelän :näyttely 11.5. asti kirjaston aukioloaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. PKKU:n miehille avausvoitto – Reipas nurin
 2. Järvenpään Palloseura jatkoi FC Honka Akatemian kustannuksella voittoputkeaan
 3. Pallokerho Keski-Uusimaan naisille täyspotti Klaukkalassa NJS:ltä
 4. Suomipopin huippusuosittu ohjelma lähetetään järvenpääläisestä rivitalosta – viikossa 250 000 kuulijaa!
 5. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan
 6. Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi
 7. Melbournessa 3 000 kunnan asunnoissa asuvaa on joutunut Australian tiukimpaan koronaeristykseen – yli 300 000 melbournelaista on jo erilaisten rajoitusten piirissä
 8. Porrastasanteelta vedetty sähköjohto paljasti kannabisviljelmän Espoossa – poliisi käytti etälamautinta pesäpallomailalla uhkailleeseen mieheen
 9. Italia saattaa ottaa vastaan Välimerellä jumissa olevat siirtolaiset – pelastusalukselle julistettiin aiemmin hätätila
 10. "Neverkusenin" palkintokaappi pysyy tyhjillään, Bayern tylytti Hradeckya Saksan cup-finaalissa
 11. Ikinuori Gianluigi Buffon rikkoi Serie A:n otteluennätyksen
 12. Musiikki: Tarot-muusikko Tommi "Tuple" Salmelan soololevyn ensimmäiset sanat lausuu isä, joka kuoli Salmelan ollessa kuusivuotias – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 13. Duplantis ponkaisi väsyneillä jaloilla Ullevin seiväsennätyksen ja maailman kärkituloksen
 14. Pääkirjoitus: Enemmän yhteistä kuin aivan erilaista
 15. Reino Myllymäen kolumni: Pieni on kaunista

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan
 2. Järvenpään yhteiskoulun moduulit siirretään – 14 kilometrin kiertoreitti aiheuttaa haittaa liikenteelle
 3. Jokelassa pillastuneita hevosia vapaalla jalalla – ilveksen epäillään hyökänneen hevosten kimppuun
 4. Anssi Kela nautiskeli livekauden avauksessaan Tuusulan Krapilla – "Tosi siistiä että olette täällä!"
 5. Koira sai lieden päälle ja aiheutti tulipalon
 6. Hurja tulipalo kerrostalossa Järvenpään Prismaa vastapäätä – parvekkeelle paenneet saatiin alas nostolava-autolla: "Siellä on seinät ja katot aivan mustana"
 7. Keravalla otetaan pian käyttöön Suomen suurin avovankila – katso, minkälaisissa tiloissa lähes 140 vankia suorittavat tuomiotaan
 8. Hyvinkäällä lauantaiyönä kuolemaan johtanut onnettomuus
 9. Järvenpään kaupungintalon purkutyöt aloitetaan – hallinnon henkilöstölle vuokrattu tiloja Perhelästä
 10. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 11. Suomipopin huippusuosittu ohjelma lähetetään järvenpääläisestä rivitalosta – viikossa 250 000 kuulijaa!
 12. Keravalla ei ole ollut poliisiasemaa vuoden 2014 jälkeen, mutta kaupunkilaiset penäävät sitä toistuvasti takaisin – mitä poliisipomo sanoo vaatimuksista?
 13. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 14. Seinäjoen Prisman Kultatähti-koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, kertoo yrittäjä – kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo yli 300 000 euroa
 15. 17-vuotias mies menehtyi nokkakolarissa rekan kanssa Hyvinkäällä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.