Sohvatehtaan toiminta kiinnosti Kurkelan koulun ysiluokkalaisia

Jan Pippingsköld

– Miten yrityksessänne otetaan huomioon ilmastonmuutoksen torjunta?

Tämä ajankohtainen asia oli yksi niistä kysymyksistä, joihin Kurkelan koulun ysiluokkalaiset halusivat ja saivat vastauksen yritysvierailullaan. Tutustumiskohteena luokalla oli Finsoffat ja vastaajana toimitusjohtaja Jarmo Honkanen

– Lajittelemme erikseen muovit ja pahvit pakkauksista, ja kun tuotanto on lähellä asiakkaita, kuljetusmatkat eivät ole pitkiä. Tuotteet eivät matkusta merikontissa kaukomailta, Jarmo Honkanen kertoi.

Häneltä kysyttiin myös yrityksen taloudesta, liikevaihdon kasvun ja liikevoiton suhteesta sekä yrittäjäuran mieleen painuvista hetkistä.

– Tässä yrityksessä työskenteleminen on mukavaa. Saa suunnitella uusia malleja ja tavata paljon ihmisiä. Meillä on mukava henkilökunta, jonka kanssa on kiva tehdä töitä, Honkanen kehui. Yksittäisistä upeista hetkistä hän mainitsi esimerkiksi Vuoden yrittäjä -palkinnon saamisen.

Erityisesti mieleen jääneistä tuotteista hän poimi esimerkiksi mittojen mukaan asiakkaalle tehdyn sohvan, jonka tekeminen vaati ensin kotikäyntiä ja pahvimallin tekemistä.

– Asiakkaalla oli erkkeri, johon haluttiin sohva, ja siinäpä Jarmo otti pahvit mukaan ja meni tekemään pahvimallin käytettävissä olevan tilan muodosta, jonka avulla saatiin kulmapala ja mitat juuri oikeanlaisiksi, hän kertoi.

Tuotteiden räätälöimistä hän pitääkin yhtenä yrityksen kilpailuvalteista. toinen on palvelu. Hyvää asiakaspalautetta on saatu myös kuljetuksista.

– Kun asiakas tilaa sohvan, on tärkeää, että toimitusaikataulu pitää.

– Kaikki sohvat, jotka täällä tehdään, on jo myyty. Varastoon tehdään ainoastaan joitakin runkojen osia

Finsoffat-nimen taustaa tiedustelleille oppilaille Jarmo Honkanen kertoi, että tähän nimeen päädyttiin, koska se korostaa suomalaisuutta ja kertoo selkeästi, mitä yritys tekee.

Käännekohtia yrityksen kasvutarinassa ovat olleet omien myymälöiden perustaminen sekä muutto uusiin tiloihin. Tehokas tuotanto on yksi kannattavuuden kulmakivistä.

Kurkelan koulun ysiluokkalaisia kiinnosti luonnollisesti myös se, otetaanko tehtaalle kesätyöläisiä ja harjoittelijoita.

– Pari kesätyöntekijää on joka vuosi ollut, Honkanen kertoi.

Yrityksen työntekijöistä osalla on puusepän koulutus, osalla tekstiilipuoleen liittyvä koulutus tai verhoilijan koulutus.

Tehdaskierroksella Honkanen kehotti panostamaan opiskeluun ja lukemaan kieliä.

Kurkelan koulun ysiluokkalaisten käynti sohvatehtaalla oli osa koulun ja Keravan Yrittäjien yhteistyötä. Samana päivänä vierailtiin muissakin keravalaisissa yrityksissä. Käyntikohteina olivat Uudenmaan Ohutlevy Oy, Keravan Teräsmiehet Oy sekä Elido Oy.

– Yrittäjien hallituksessa mietittiin sopivia vierailukohteita ja haluttiin mukaan eri aloilla toimivia ja eri kokoisia yrityksiä, Minna Skog Keravan yrittäjistä kertoo.

– Yritysvierailuilla tulee tutuksi se, mitä paikkakunnalla tehdään.

Talousasioita, myös oman talouden hallintaa on opiskeltu pitkin vuotta, ja ohjelmassa on myös vierailut yrityskylässä, kertoo historian ja yhteiskuntaopin lehtori Anne Arojärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. PKKU:n miehille avausvoitto – Reipas nurin
 2. Järvenpään Palloseura jatkoi FC Honka Akatemian kustannuksella voittoputkeaan
 3. Pallokerho Keski-Uusimaan naisille täyspotti Klaukkalassa NJS:ltä
 4. Suomipopin huippusuosittu ohjelma lähetetään järvenpääläisestä rivitalosta – viikossa 250 000 kuulijaa!
 5. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan
 6. HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla
 7. Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina
 8. Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi
 9. Melbournessa 3 000 kunnan asunnoissa asuvaa on joutunut Australian tiukimpaan koronaeristykseen – yli 300 000 melbournelaista on jo erilaisten rajoitusten piirissä
 10. Porrastasanteelta vedetty sähköjohto paljasti kannabisviljelmän Espoossa – poliisi käytti etälamautinta pesäpallomailalla uhkailleeseen mieheen
 11. Italia saattaa ottaa vastaan Välimerellä jumissa olevat siirtolaiset – pelastusalukselle julistettiin aiemmin hätätila
 12. "Neverkusenin" palkintokaappi pysyy tyhjillään, Bayern tylytti Hradeckya Saksan cup-finaalissa
 13. Ikinuori Gianluigi Buffon rikkoi Serie A:n otteluennätyksen
 14. Musiikki: Tarot-muusikko Tommi "Tuple" Salmelan soololevyn ensimmäiset sanat lausuu isä, joka kuoli Salmelan ollessa kuusivuotias – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 15. Duplantis ponkaisi väsyneillä jaloilla Ullevin seiväsennätyksen ja maailman kärkituloksen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan
 2. Järvenpään yhteiskoulun moduulit siirretään – 14 kilometrin kiertoreitti aiheuttaa haittaa liikenteelle
 3. Jokelassa pillastuneita hevosia vapaalla jalalla – ilveksen epäillään hyökänneen hevosten kimppuun
 4. Koira sai lieden päälle ja aiheutti tulipalon
 5. Anssi Kela nautiskeli livekauden avauksessaan Tuusulan Krapilla – "Tosi siistiä että olette täällä!"
 6. Hurja tulipalo kerrostalossa Järvenpään Prismaa vastapäätä – parvekkeelle paenneet saatiin alas nostolava-autolla: "Siellä on seinät ja katot aivan mustana"
 7. Keravalla otetaan pian käyttöön Suomen suurin avovankila – katso, minkälaisissa tiloissa lähes 140 vankia suorittavat tuomiotaan
 8. Hyvinkäällä lauantaiyönä kuolemaan johtanut onnettomuus
 9. Järvenpään kaupungintalon purkutyöt aloitetaan – hallinnon henkilöstölle vuokrattu tiloja Perhelästä
 10. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 11. Suomipopin huippusuosittu ohjelma lähetetään järvenpääläisestä rivitalosta – viikossa 250 000 kuulijaa!
 12. Keravalla ei ole ollut poliisiasemaa vuoden 2014 jälkeen, mutta kaupunkilaiset penäävät sitä toistuvasti takaisin – mitä poliisipomo sanoo vaatimuksista?
 13. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 14. Seinäjoen Prisman Kultatähti-koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, kertoo yrittäjä – kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo yli 300 000 euroa
 15. 17-vuotias mies menehtyi nokkakolarissa rekan kanssa Hyvinkäällä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.