Sohvatehtaan toiminta kiinnosti Kurkelan koulun ysiluokkalaisia

Jan Pippingsköld

– Miten yrityksessänne otetaan huomioon ilmastonmuutoksen torjunta?

Tämä ajankohtainen asia oli yksi niistä kysymyksistä, joihin Kurkelan koulun ysiluokkalaiset halusivat ja saivat vastauksen yritysvierailullaan. Tutustumiskohteena luokalla oli Finsoffat ja vastaajana toimitusjohtaja Jarmo Honkanen

– Lajittelemme erikseen muovit ja pahvit pakkauksista, ja kun tuotanto on lähellä asiakkaita, kuljetusmatkat eivät ole pitkiä. Tuotteet eivät matkusta merikontissa kaukomailta, Jarmo Honkanen kertoi.

Häneltä kysyttiin myös yrityksen taloudesta, liikevaihdon kasvun ja liikevoiton suhteesta sekä yrittäjäuran mieleen painuvista hetkistä.

– Tässä yrityksessä työskenteleminen on mukavaa. Saa suunnitella uusia malleja ja tavata paljon ihmisiä. Meillä on mukava henkilökunta, jonka kanssa on kiva tehdä töitä, Honkanen kehui. Yksittäisistä upeista hetkistä hän mainitsi esimerkiksi Vuoden yrittäjä -palkinnon saamisen.

Erityisesti mieleen jääneistä tuotteista hän poimi esimerkiksi mittojen mukaan asiakkaalle tehdyn sohvan, jonka tekeminen vaati ensin kotikäyntiä ja pahvimallin tekemistä.

– Asiakkaalla oli erkkeri, johon haluttiin sohva, ja siinäpä Jarmo otti pahvit mukaan ja meni tekemään pahvimallin käytettävissä olevan tilan muodosta, jonka avulla saatiin kulmapala ja mitat juuri oikeanlaisiksi, hän kertoi.

Tuotteiden räätälöimistä hän pitääkin yhtenä yrityksen kilpailuvalteista. toinen on palvelu. Hyvää asiakaspalautetta on saatu myös kuljetuksista.

– Kun asiakas tilaa sohvan, on tärkeää, että toimitusaikataulu pitää.

– Kaikki sohvat, jotka täällä tehdään, on jo myyty. Varastoon tehdään ainoastaan joitakin runkojen osia

Finsoffat-nimen taustaa tiedustelleille oppilaille Jarmo Honkanen kertoi, että tähän nimeen päädyttiin, koska se korostaa suomalaisuutta ja kertoo selkeästi, mitä yritys tekee.

Käännekohtia yrityksen kasvutarinassa ovat olleet omien myymälöiden perustaminen sekä muutto uusiin tiloihin. Tehokas tuotanto on yksi kannattavuuden kulmakivistä.

Kurkelan koulun ysiluokkalaisia kiinnosti luonnollisesti myös se, otetaanko tehtaalle kesätyöläisiä ja harjoittelijoita.

– Pari kesätyöntekijää on joka vuosi ollut, Honkanen kertoi.

Yrityksen työntekijöistä osalla on puusepän koulutus, osalla tekstiilipuoleen liittyvä koulutus tai verhoilijan koulutus.

Tehdaskierroksella Honkanen kehotti panostamaan opiskeluun ja lukemaan kieliä.

Kurkelan koulun ysiluokkalaisten käynti sohvatehtaalla oli osa koulun ja Keravan Yrittäjien yhteistyötä. Samana päivänä vierailtiin muissakin keravalaisissa yrityksissä. Käyntikohteina olivat Uudenmaan Ohutlevy Oy, Keravan Teräsmiehet Oy sekä Elido Oy.

– Yrittäjien hallituksessa mietittiin sopivia vierailukohteita ja haluttiin mukaan eri aloilla toimivia ja eri kokoisia yrityksiä, Minna Skog Keravan yrittäjistä kertoo.

– Yritysvierailuilla tulee tutuksi se, mitä paikkakunnalla tehdään.

Talousasioita, myös oman talouden hallintaa on opiskeltu pitkin vuotta, ja ohjelmassa on myös vierailut yrityskylässä, kertoo historian ja yhteiskuntaopin lehtori Anne Arojärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Opistot valmistautuvat korona-ajan syksyyn – "On luonnollista, että epidemian vaara vaikuttaa halukkuuteen osallistua kurssitoimintaan"
 2. Henkilö: Olli Huuskonen uudeksi ylilääkäriksi Keravalle: "Haluan jatkaa Orren aloittamaa hyvän työn tekemistä askel kerrallaan"
 3. Vauhti kiihtyy: Justissa otetaan 80 koronatestiä päivässä – isot festarit, kuten Järvenpää Soi, nostavat tilastot uusiin sfääreihin
 4. Näköislehdessä tänään: Uusnatsien asuttamassa Joensuussa vietetty nuoruus kuuluu yhä räppäri Jodarokin musiikissa – "Kuvailisin Aivovuoto-musiikkia ajatustiiviiksi"
 5. Jere Karalahti hurahti crossfitiin – edessä kisat liveyleisön edessä: "Olen ikuinen mustangi-villihevonen"
 6. Lukijalta: Aika ja ikuisuus sekä Villi, vapaa ja värikäs
 7. Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa
 8. Kiinalaisgolfaaja teki historiaa PGA:n mestaruuskilpailussa – tiivis ryhmä jahtaa arvokilpailun kärkeen harpannutta Li Haotongia
 9. Konflikti, jonka maailma unohti – Länsi-Saharan tilanne on yhä jumissa vuosikymmeniä siirtomaavallan päättymisen jälkeen
 10. Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"
 11. Suru: Jopa kolmannes ihmisistä kokee, että menehtynyt läheinen on ottanut heihin yhteyttä – Kokemuksia on niilläkin, jotka eivät usko kuoleman jälkeiseen elämään
 12. Tekstiviestit: Miksi kokit eivät käytä maskia ja hanskoja?
 13. Kiinan maskinvalmistajat eivät enää paina töitä päivin öin – osa uusista toimijoista on jo jättänyt alan
 14. Matilda Castren golfasi huippukierroksen LPGA-kiertueella, nousi kärkikymmenikön tuntumaan
 15. Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ulosajo Nahkelantiellä – toinen kaista hetken pois pelistä
 2. Henkilöauto paloi "rangaksi" yöllä Keravalla – tuli uhkasi tarttua myös asuntoautoon
 3. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 4. Yli 10 000 kävijää kerännyt kaupunkifestivaali Järvenpää Soi tekee paluun elokuussa – ensimmäiset esiintyjät julki
 5. Tuusulan bussikatoksia elävöitetään vanhoilla kuvilla – kunta kaipaa palautetta pilottikatoksesta
 6. "Pääministeri Sanna Marinin hääjuhlan kuvaaminen oli suuri kunnia"  – järvenpääläinen Amanda Lehtola nautti Kesärannan kauneudesta
 7. Järvenpää Soi täytti Rantapuiston musiikin ystävistä: "Haluamme uskoa, että ihmiset tulevat terveinä paikalle ja ymmärtävät pitää turvavälit muuhun festarikansaan"
 8. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 9. Järvenpäässä liikenneonnettomuus – henkilöauto törmäsi valaisinpylvääseen
 10. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 11. Järvenpään kaupunkifestivaalin lauantain liput myytiin loppuun
 12. Perhelä-hanke nytkähtää eteenpäin – rakennuslupaa voi hakea nyt elokuussa
 13. Näköislehdessä tänään: Uusnatsien asuttamassa Joensuussa vietetty nuoruus kuuluu yhä räppäri Jodarokin musiikissa – "Kuvailisin Aivovuoto-musiikkia ajatustiiviiksi"
 14. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 15. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.