Tahallaan ihmisiä päin kävelevä mies piinaa Keravalla – Oona joutui sarjatörmäilijän kohteeksi lenkillään

Kerava | Keravalla Savion alueella ohikulkijoihin törmäilevä mies herättää huolta paikallisissa.

Keravalainen Oona Kastari kertoo olleensa tiistaina koiransa kanssa lenkillä Saviontaipaleella, kun vastaan tullut arviolta 50–60-vuotias mies käveli tarkoituksella päin.

Kastari kertoo pysähtyneensä kävelijöiden kaistan vasempaan reunaan, jotta hänen koiraansa pääsee läheiseen pusikkoon tarpeilleen.

Samalla hän huomasi vastaan tallustavan kulkijan.

– Otin koiraa hieman lähemmäs itseäni, ettei pentu lähtisi poukkoilemaan tämän ihmisen luo. Koiraa tosin ei edes kiinnostanut, mutta miestä ärsytti se, etten siirtynyt hänen oikealle puolelleen.

Mies ei muuttanut suuntaansa, vaan tömäytti vauhdilla Kastaria päin. Kastari kertoo, ettei kyseessä ollut vain hellä hartioiden kohtaaminen, vaan mies käveli kohtisuoraa päin.

– Tokaisin, että mitä helvettiä. Äijä kääntyi mussuttamaan, että kävelen väärällä puolella, vaikka olin jopa pientareen puolella itse. Sillä hetkellä tiellä oli takanani noin 10 metrin päässä eläkeläispariskunta eikä ketään muuta, joten ahdasta ei ollut.

Mieheltä ei Kastarin mukaan löytynyt tämän enempää halua keskustella asiasta, vaan tämä porhalsi kiireellä pois paikalta.

– Hänellä oli normaalistikin ripeä lyhyt askel. Hän jatkoi ripeää kävelyä takaperin samalla mussuttaen, ja poistui tällä tyylillä paikalta.

Kastari uskoo miehen olleen kävelyllä, sillä hänellä ei ollut kantamuksia mukanaan.

Kastari kertoi tapahtuneesta paikallisissa Facebook-ryhmissä.

Päivitys on poikinut useita kommentteja, joissa ihmiset kertovat törmänneensä tuntomerkkeihin sopivaan mieheen. Suurin osa mieheen – kirjaimellisesti – törmänneistä kertoo olleensa koiran kanssa matkassa.

Keski-Uusimaan tietojen mukaan törmäilijästä ei kuitenkaan ole tehty rikosilmoitusta.

Kyse on myös poliisille haastavasta tilanteesta, sillä toiseen törmääminen, edes tahallisesti, ei välttämättä täytä minkään rikoksen tunnuspiirteitä, ellei kontakti aiheuta fyysisiä vammoja.

Kastari puhui tapahtuman aikaan puhelimessa, mutta onnistui pitämään kännykän otteessaan. Näin ollen sarjatörmäilijä ei aiheuttanut myöskään aineellisia vahinkoja, joista hän olisi ollut korjausvelvollinen.

Liikenneturvan mukaan jalankulkija saa käyttää yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä joko oikeaa tai vasenta laitaa. Jalankulkijoiksi lasketaan kävelijät, potkulautailijat, rullalautailijat, rullaluistelijat, pyörätuolilla kulkevat ja rollaattorilla kulkevat.

Myös koiran ulkoiluttaja saa itse valita puolensa, kunhan koira on hallinnassa, eikä se häiritse muita liikkujia.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut