Ikkunalaseja jatkuvasti rikkova "käärmemies" piinaa kauppahalli Volmaria Keravalla – sarjatunkeutuja vienyt ravintoloista halpoja alkoholijuomia: "Vetänyt muutakin kuin tupakkia"

Huoltomiehet korjasivat "käärmemiehen" viimeisimmän iskun jälkiä kauppahalli Volmarin edustalla tiistaina. Sauvo Jylhä

Oskari Lehto

KERAVA | Erikoisesti käyttäytyvä murtovaras piinaa kauppahalli Volmarissa toimivia ravintolayrityksiä Keravalla. Todennäköisesti yksi ja sama henkilö on murtautunut ovi- tai ikkunalaseja rikkomalla Volmarissa toimivien ravintoloiden tiloihin jo kuusi kertaa kahden viime viikon aikana. Viimeisin tapaus sattui maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Kauppahallin isännöitsijä Kari Jänkävaara kertoo, että murtovaras on tunkeutunut ainakin neljän eri ravintolan tiloihin. Useimmissa tapauksissa taloon on menty sisään kirjaston puoleisesta päädystä.

– Kyseessä täytyy olla todella pienikokoinen ja hoikka henkilö, sillä tämä käärmemies on päässyt sisään noin 30 senttiä kertaa 30 sentin raosta. Erääseen ravintolaan mies pääsi kahden metrin korkeudessa olevasta 25 sentin levyisestä reiästä, Jänkävaara hämmästelee.

Erikoiseksi murtovarkaan käytöksen tekee se, että ravintoloiden pohjakassoihin ei ole kajottu kuin satunnaisesti. Varas on vienyt mukanaan lähinnä halpoja alkoholijuomia.

– Hän on ehkä vetänyt jotain muutakin kuin tupakkia. Ravintoloista on viety esimerkikiksi punaviiniä tai yksittäisiä oluttölkkejä, Jänkävaara kummastelee.

"Käärmemiehen" toiminta on aiheuttanut kiinteistöyhtiölle rahanmenoa, sillä ikkunalasien korjauksista on Jänkävaaran laskujen mukaan maksettu vakuutuksen omavastuuosuuksia jo useita tuhansia euroja.

– Poliisille on tehty jo parikin rikosilmoitusta asiasta. Nyt näyttää siltä, että miehen kiinni jääminen on entistä todennäköisempää, sillä poliisi on saanut haltuunsa aika hyvää todistusaineistoa, Jänkävaara kertoo.

Jänkävaara toivoo silti, että lähialueiden asukkaat kiinnittäisivät huomiota ja ilmoittaisivat poikkeavista tapahtumista sekä epämääräisistä henkilöistä Volmarin lähellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lippalakkivisiirien takana on hymy herkässä – messutyöntekijä toimittaa monta asiaa päivän aikana ja huolehtii turvallisuudesta
 2. Selvitimme kasvomaskipakettien hinnat ja myyntipaikat lähialueella – "Tällä menekillä ei tule ihan heti loppumaan"
 3. Näköislehdessä tänään: Sami Yaffa tyrmistyi paratiisirannan muoviroskasta ja teki sarjakuvakirjansa pahiksesta muovia lisäävän Plastimiehen
 4. Keskustan puoluejohtajaehdokkaita tentattiin Tuusulassa – Kulmuni: "Vallan vuodet tylsistyttävät ajattelua"
 5. Tuusulan asuntomessut: 14-vuotiaan Ida Sipolan teos "Tuusulan ilo" koristaa sähkömuuntamoa – "En olisi ikinä uskonut, että tikku-ukkotyö voi voittaa"
 6. NBA:n pudotuspelikuplaan mahtuu vielä yksi joukkue
 7. Eemil Helander haluaa juosta, koska siinä vain oma työ ratkaisee
 8. Northug: "Poliisi löysi luotani kokaiinia"
 9. Trump lietsoi valhetta demokraattien varapresidenttiehdokkaan kelpoisuudesta
 10. Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"
 11. Bayern-pelaajien oli vaikea ymmärtää ylivoimaansa – Barcelona jäi täysin saksalaisjyrän alle
 12. Ahdistusta, masennusta, itsemurha-ajatuksia... Kysely valottaa koronapandemian vaikutuksia yhdysvaltalaisten mielenterveyteen – "Aikuiset eivät ole kunnossa Amerikassa"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"
 14. Lukijalta: Järvenpää soi -kaupunkifestivaali
 15. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Keravalla koronatartuntoja 89 – tartuntaketjut on saatu katkaistua
 2. Järvenpää suosittelee kasvomaskien käyttöä sisäisessä joukkoliikenteessä – Keusote ohjeistaa pian tarkemmin
 3. Keusoten puhelinpalvelu ruuhkautunut – osa takaisinsoitoista venyy seuraavaan päivään
 4. Keravalla ei aikailtu: vähävaraisten maskit jakoon jo maanantaina – Keusoten "maskiryhmä" vasta pohtii, missä ja miten maskeja jaetaan
 5. Kaija Koo julkaisee uuden singlen – "Toivottavasti uusi kappaleeni pysäyttää miettimään elämän ainutkertaisuutta"
 6. Halaavat varkaat iskeneet useaan otteeseen: "Ovat hyvin vikkeliä ja taitavia toimissaan"
 7. Järvenpään talousohjelmaa on tarvetta kiristää vielä lähes 12 miljoonalla eurolla – keinovalikoima laajin opetuksessa ja kasvatuksessa
 8. Tuusulan asuntomessut: 14-vuotiaan Ida Sipolan teos "Tuusulan ilo" koristaa sähkömuuntamoa – "En olisi ikinä uskonut, että tikku-ukkotyö voi voittaa"
 9. Iskelmätähti katkaisi hoivakodin korona-arjen
 10. Topi Raitanen juoksi Monacon Timanttiliigassa este-ennätyksensä
 11. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 12. Peltolan asukkaat ovat kyllästyneet Ohratie 1:n levottomuuksiin: "Asuntomurtoja, autorallia ja murhapidätyksiä" – poliisi ja kaupunki lähes toimettomina
 13. Tuusulan kuntapomoa epäillään rikoksista – "Ex-puolison mustamaalausta"
 14. Sahankulman risteyskolarin ambulanssi oli hälytysajossa matkalla sairaalaan – potilas vaihdettiin "lennossa" ehjään ambulanssiin
 15. Näköislehdessä tänään: Leipä tuli jo uudelleen, onko seuraavaksi makkaran vuoro?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.