Jäikö kirja kesken? - Kirjastokammarissa voit jakaa lukukokemuksesi

KIRJAT Miksi lukeminen jäi kesken? Kannattaako kirjaan enää tarttua uudelleen? Myllytien Olohuoneessa näitä pohditaan.

Järvenpään kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen johdattelee kuulijat kesken jääneiden kirjojejn äärelle kirjastokammari-tilaisuudessa Myllytien toimintakeskuksessa tiistaina. Anton Soinne

Jan Pippingsköld

Myllytien toimintakeskuksen Olohuoneessa keskustellaan kesken jääneistä kirjoista reilun viikon päästä, tiistaina 26.3.

Kirjailijalta vai lukijalta kesken jääneiden?

– Nimenomaan lukijalta, Järvenpään kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen sanoo. Hän johdattelee tilaisuuden osallistujat kesken jääneiden teosten äärelle.

Kirjaston väki hakeutuu sinne, missä ihmiset liikkuvat.

– Kirja voi jäädä kesken monesta eri syystä. Voi olla jokin ulkoinen syy tai sisältöön liittyvä syy.

Kesken jääneistä keskustellaan Kirjastokammari-tilaisuudessa, ja keskustelijat voivat vinkata toisilleen miksi kesken jäänyt kannattaisi ottaa uudelleen esiin, tai miksi ei.

Kirjojen parissa työtä tekevältäkin jää kirjoja kesken.

– Paljon olen lukenut, mutta paljon on kesken jääneitäkin.

– Pitkäaikaisen suursuosikkini John Irvingin Ihmeiden tie on yksi esimerkki. Tartuin siihen ihan kädet vapisten, mutta jostakin syystä se jäi kesken. En ole vielä oikein analysoinut miksi, mutta se ei vain vastannut minun odotuksiani, Katariina Järveläinen pohtii.

Kirjastokammarissa vierailevat tällä kertaa myös Järvenpään epäviralliset kirjastokoirat Alisa ja Luna.

– Omat villakoirani ovat saaneet erikoisluvan tulla mukaan. Ne eivät siis ole lukukoiraksi koulutettuja, vaan ihan seuralaisina.

Kirjastokammari on Myllytien toimintakeskuksen ja Järvenpään kirjaston yhteistyötä. Kevään aikana on neljä kokoontumista, joilla on jokaisella oma teemansa. Kaikille avoimet tilaisuudet ovat joka kuun viimeisenä tiistaina.

– Helmikuussa oli ensimmäinen, ja sen teemana oli Silmät kiinni ja kuuntele, koordinoiva ohjaaja Nina Sandqvist Myllytien toimintakeskuksesta kertoo. Ensimmäisessä kirjastokammarikokoontumisessa tutustuttiin äänikirjoihin, ja kirjastovirkailija Anja Kähönen luki otteita kirjoista.

Huhtikuussa Kirjastokammarissa päästään nojatuolimatkoille, ja kevään viimeisen tapaamisen aihe toukokuussa on Ainahan se on mielessä.

– Myllytien toimintakeskus ja kirjasto tekevät paljon yhteistyötä, ja täällä oli aikaisemmin kirjaston sivupistekin. Anja Kähönen kirjastosta on käynyt keväällä ja syksyllä keskiviikkokerhossa pitämässä kirjavinkkausta, Sandqvist kertoo.

Myllytiellä tapahtuu paljon muutakin.

Tuula Siltasari-Peltosen luento Järvenpää erämaasta kulttuurikaupungiksi kuullaan 27.3. kello 14.

Pelikerho lasten kanssa on 2.4. kello 10–11.30. Samana päivänä on kello 13.30 alkaen asiakastreffit. Silloin voi kertoa toiveensa toiminnasta ja osallistua näin sen kehittämiseen.

Käsityökerhon pääsiäismyyjäiset pidetään 11.4. kello 10–13.

Kirjastokammari: Kesken jääneet kirjat

26.3. klo 10–11

Myllytien toimintakeskus, Olohuone

Myllytie 11, Järvenpää

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 3. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 4. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 5. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 10. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 11. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 12. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumis on löytynyt läheltä katoamispaikkaa Järvenpäässä – KRP: "Tapausta tutkitaan edelleen rikoksena"
 13. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 14. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 15. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.