Vuosi sitten keravalainen Petteri pyöritti taksibisnestä kolmella autolla – nyt niitä on 14 ja etsii jopa 20 uutta työntekijää

Petteri Hietanen etsii uusia taksinkuljettajia töihin. – Olen ottanut jokaisen joka on vaikuttanut sopivalta, mies kertoo. Sanna Sarenius

Sanna Sarenius

Toisinaan kuulee puhuttavan, ettei ahkerille tekijöille meinaa löytyä töitä. Järvenpäästä käsin taksibisnestä pyörittävä keravalainen taksiyrittäjä Petteri Hietanen todistaa väitteen vääräksi. Hän palkkaisi heti jopa kaksikymmentä työntekijää, jos vain löytäisi heidät. Vuoden sisään mies on palkannut jo kymmenkunta uutta kuljettajaa.

– Olen ottanut töihin jokaisen, joka on vaikuttanut hyvältä tyypiltä ja sopivalta taksinkuljettajan ammattiin, Hietanen kertoo.

Hietasen mukaan kyseessä on koko alaa koskettava ongelma.

– Uskon, että asiaan vaikuttaa se, että keskustelupalstoilla puhutaan, että taksinkuljettajan ammatissa maksetaan neljän euron tuntipalkkaa ja työajat ovat surkeat.

Hietanen kertoo maksavansa 13 euroa tunnissa, joka pyörii takuupalkkana pohjalla. Vauhdilla kasvavan yrityksen kasvu tapahtuu työntekijät edellä.

– Bisnes laajenee sitä mukaan kun tekijöitä löytyy.

Hietanen tuli aikoinaan itsekin alalle erittäin spontaanisti. Vuonna 2007 juuri armeijasta päässyt nuori mies selaili työpaikkailmoituksia.

– Mitä jos ryhtyisit ajamaan taksia, vaimo ehdotti?

– En ikinä, mies vastasi.

Seuraavana päivänä Hietanen puristi kättä keravalaisessa taksiyhtiössä uuden työpaikan kunniaksi.

Ensimmäiset viisi vuotta Hietanen ajoi Keravalla, jonka jälkeen hän siirtyi Järvenpäähän jatkamaan.

– Oli tarkoitus, että ajan taksia hetken. Melko pian huomasin viihtyväni taksihommissa.

– Työssä parasta on vapaus. Vaikka olisi työntekijän asemassa, kukaan ei kyttää selän takana. Teet työtä asiakkaiden kanssa omillasi. Lisäksi oma tekeminen näkyy suoraan palkassa.

Lisäksi työ on vaihtelevaa.

– Kahta samanlaista päivää ei ole tullut vastaan.

Pisimmillään Hietanen on ajanut kyydin Ouluun. Kerran ihmisen, kerran paketin.

– Tuhkapilven aikaan eräs tehdas teki 100 000 euroa tappiota tunnissa, kunnes paketti olisi perillä. Siinä ei paljon kyselty kyydin hintaa.

Vuonna 2011 Hietanen perusti ensin Petterin taksi -toiminimen, joka muuttui vuonna 2013 Petax Oy:ksi. Bisnes lähti kasvamaan kunnolla kuitenkin vasta sen jälkeen, kun vuonna 2018 taksialan säännöstely vapautettiin.

– Vapauttamisen seurauksena jokainen taksiyrittäjä saa hinnoitella palvelunsa mielensä mukaan.

Hietanen päätti kääntää tilanteen mahdollisuudeksi ja lähteä kilpailemaan selkeällä hinnoittelulla. Hän investoi mobiilisovelluksen kehittämiseen. Se perustuu siihen, että asiakas saa kyytiä tilatessaan jo tietää tarkalleen, mitä tuleva kyyti tulee maksamaan.

– Investointi oli merkittävä pienelle pk-yrittäjälle. Nyt bisnes on lähtenyt rajuun kasvuun. Viime kesänä pyöritin bisnestä kolmella autolla, nyt niitä on 14.

Vaikka suurin osa tilauksista tulee yhä puhelimitse, sovellus on kasvattanut yrityksen uskottavuutta.

Petax Oy

Taksiyhtiö, jonka toiminta-alueena on Järvenpää ja Lahti. Aluetta on tulevaisuudessa tarkoitus laajentaa muuallekin Keski-Uudellemaalle ja pk-seudulle.

Yritys etsii uusia työntekijöitä.

Tekijät koulutetaan työhön, mutta ammattiajolupa pitäisi jokaisen hankkia itse.

Petteri Hietanen arvostaa rentoa ja ahkeraa henkilöä, joka jaksaa painaa hommia ja höpötellä mukavia asiakkaiden kanssa. Älylaitteiden kanssa pitäisi myös olla sinut. Iällä ei niinkään ole merkitystä.

Lisää tietoa: petax.fi/rekry

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Sahankulman risteyskolarin ambulanssi oli hälytysajossa matkalla sairaalaan – potilas vaihdettiin "lennossa" ehjään ambulanssiin
 2. Ambulanssi ja henkilöauto kolaroivat Sahankulmassa – risteys tunnetaan surmanloukkuna, jossa on kolaroitu ennenkin
 3. Häiriöitä pääkaupunkiseudun junaliikenteessä
 4. Järvenpään kaupunkifestivaalilla 10 000 kävijää – Porvoo soi -tapahtuma peruttiin Uudenmaan huonontuneen koronatilanteen takia
 5. Euroopan suurin aikakauslehti huomioi Taiteen kotitalon Keravalla: "Kyllähän se hymyilyttää" – näyttelyn aukioloa jatkettu suuren suosion vuoksi
 6. Rekka valutti öljyä usean kilometrin matkalle Keravalla ja Tuusulassa
 7. Turkuun Skopjesta saapuneet matkustajat joutuvat karanteeniin sakkojen tai jopa kolmen kuukauden vankeuden uhalla – karanteenissa pysyttelyä valvotaan puhelinsoitoin
 8. Koulutyö Järvenpäässä alkaa poikkeusoloissa – koulu aloitetaan porrastetusti ja kaikkia lähikontakteja vältetään
 9. Uudet ministerit aloittivat – Mykkänen: "Suomeen jopa 10-kertainen määrä pakolaisia"
 10. Järvenpääläinen Petax mukaan 02 Taksi -palveluun – hintoja ja saapumisaikoja voi vertailla etukäteen
 11. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 12. Näköislehdessä tänään: Satavuotiaasta vesibussista tuli kelluva kesäkoti
 13. Hyrylässä samalla paikalla 20 vuotta seissyt vanha it-kanuuna saa lähteä kerrostalon tieltä
 14. Festarikansa kehui Järvenpää soi -tapahtuman järjestelyjä – monet kuitenkin huolestuivat koronan leviämisestä: "Jäkestä tehtiin ihmiskoekeskus!"
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.