Hengenheimolaiset autotallissa

TEATTERI Kirsi Ylijoki ja Mari Nenonen keikkailevat musiikkipitoisella komedialla. Keravalla se nähdään kahdesti.

Sisko ja sen sisko nähdään Keravalla kahdesti. Näytelmän tuo KUTin teatteritaloon kaksikko Kirsi Ylijoki (kuvassa) ja Mari nenonen. Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Kirsi Ylijoki ja Mari Nenonen tuovat Keravalle komedian ystävyydestä. Teoksen nimi on Sisko ja sen sisko, lavalla on kaksi naista – eikä esitys käsittele naisten välisestä ystävyyttä, vaan ystävyyttä yleisemmin.

Ympäristökin on jotakin muuta kuin perinteisen "naisellinen": autotallissa ollaan. Muijaluola toimii kuin aikakone ja vie ystävykset nuoruuden ja ystävyyden äärelle.

Mukana musiikkia monipuolisesti.

Tarina lähtee siitä, että henkilöstösihteeri Kati kutsuu vanhan ystävänsä, kuvataiteilija Satu-Marjan, hyvästelemään purkutuomion saaneen lapsuudenkotinsa.

– Kaksi vanhaa ystävää, jota ovat valinneet aivan erilaiset polut.

– Näytelmässä ei pohdita naisten ystävyyttä, vaan ystävyyttä ja hengenheimolaisuutta yleisemmin. Siinä ei myöskään pyöritellä parisuhteen kipuja, näyttelijä Kirsi Ylijoki sanoo.

Ystävyydessä riittää aihetta moneen näkökulmaan, ja sitä käsitellään tavalla, joka on antanut aiheen kutsua teosta energiakomediaksi. Yleisöä viihdytetään myös monipuolisella musiikkitarjonnalla: Baccarasta mennään Spice Girlsin kautta Juha Tapioon.

Siskon ja sen siskon on käsikirjoittanut Mari Nenonen.

– Meiltä on usein kysytty, olemmeko näytelleet siskoja. Marilla oli visio, että nyt tehdään se, Kirsi Ylijoki valottaa näytelmän syntyhistoriaa.

– Tässähän emme ole biologiset siskot, vaan pitkäaikaiset ystävykset.

Näytelmää on esitetty vuosi teatteriravintola Albergassa. Nyt näyttelijäkaksikon aikomus on keikkailla sen kanssa jonkin verran.

Ravintolasta teatterisaliin. Mikä muuttuu?

– Periaatteessa ei mikään. Ravintolassa ollaan ehkä vähän rennommin ja vapaammin, ja ihmiset nopeammin lähtevät mukaan komediaan, mutta toisaalta Keravalla teatteri on pieni ja intiimi. Yleisöön saa siellä hyvän kontaktin, Kirsi ylijoki puntaroi.

– Yleisössä on ollut paljon miehiä ja porukoita, pareja, perhekomboja.

Mitä muuta kuuluu Kirsi Ylijoen elämään nyt?

– Nyt keväällä ei akuuttia kiirettä, hän vastaa. Tulevista projekteista eri vielä voi puhua.

– Kun on hiljaisempaa, voin ulkoilla, tavata ystäviä ja käydä katsomassa leffoja, näytelmiä ja konsertteja. Niille asioille on ollut aikaa liian vähän.

Sisko ja sen sisko

Käsikirjoitus Meri Nenonen

Ohjaus Minna Koskela

Rooleissa Meri Nenonen ja Kirsi Ylijoki​

Esitykset Keski-Uudenmaan Teatterissa, Kultasepänkatu 4, Kerava

la 2.2. klo 16

ke 6.2. klo 19

Esityksen kesto n. 1 h 50 min (1 väliaika)

Peruslippu 26 €

Eläkeläiset, työttömät 24 €

Ryhmät (min. 25 hlöä) 23 €

Opiskelijat 20 €

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ulosajo Nahkelantiellä – toinen kaista hetken pois pelistä
 2. Yli 10 000 kävijää kerännyt kaupunkifestivaali Järvenpää Soi tekee paluun elokuussa – ensimmäiset esiintyjät julki
 3. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 4. Henkilöauto paloi "rangaksi" yöllä Keravalla – tuli uhkasi tarttua myös asuntoautoon
 5. Järvenpää Soi täytti Rantapuiston musiikin ystävistä: "Haluamme uskoa, että ihmiset tulevat terveinä paikalle ja ymmärtävät pitää turvavälit muuhun festarikansaan"
 6. Keski-Uusimaan viikon luetuimmissa jutuissa kerrotaan muun muassa ruumiin löytymisestä sadevesikaivosta ja asuntomessuista
 7. Järvenpäässä liikenneonnettomuus – henkilöauto törmäsi valaisinpylvääseen
 8. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 9. Tuusulan bussikatoksia elävöitetään vanhoilla kuvilla – kunta kaipaa palautetta pilottikatoksesta
 10. Vauhti kiihtyy: Justissa otetaan 80 koronatestiä päivässä – isot festarit, kuten Järvenpää Soi, nostavat tilastot uusiin sfääreihin
 11. Näköislehdessä tänään: Uusnatsien asuttamassa Joensuussa vietetty nuoruus kuuluu yhä räppäri Jodarokin musiikissa – "Kuvailisin Aivovuoto-musiikkia ajatustiiviiksi"
 12. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 13. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 14. Henkilö: Olli Huuskonen uudeksi ylilääkäriksi Keravalle: "Haluan jatkaa Orren aloittamaa hyvän työn tekemistä askel kerrallaan"
 15. Jere Karalahti hurahti crossfitiin – edessä kisat liveyleisön edessä: "Olen ikuinen mustangi-villihevonen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.