Taidemäki valaisee Järvenpään kevättä

TAPAHTUMA Järvenpään Myllytiellä voi tutustua taiteeseen ja paahtaa vaahtokarkkeja.

Valaistu polku lähtee Taidetalon pihalta. Reitin varrella ovat Taikka ja Villa Cooper. Sauvo jylhä

Jan Pippingsköld

Järvenpään taidemäki eli Myllytien taidekeskittymä sytyttää keväiset tulet sunnuntaina 3. helmikuuta. Valotapahtuma on nimeltään Kevättä kynttilästä. Tapahtuma sijoittuu Taidetalon, Taidelainaamo Taikan ja Villa Cooperin ympärille.

Valaistu polku kulkee Taidetalon pihasta tukkirummun kautta Taikan pihaan ja sieltä Villa Cooperin alueelle. Polku päättyy nuotiolle, jossa voidaan paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja, joita saa omakustannehintaan.

Myllytien alueen taiteentekijät esittäytyvät.

Kaikki talot ja niiden näyttelyt ovat yleisölle avoinna tapahtuman aikana. Taidetalolla kuljetaan näyttelyssä taskulampun valossa. Omat lamput pitää muistaa ottaa mukaan.

Taikassa voi tutustua taloon ja teoksiin, ja Villa Cooperilla Käsintekijät järjestävät heijastintyöpajan. Heijastimet ovat välkkyneet Villa Cooperilla aiemminkin: pihalla on pidetty heijastinpuuta, josta on saanut hakea turvaa pimeällä liikkumiseen tai tuoda sinne tarpeettomaksi käyneitä heijastimia.

Alueella on erilaisia valoon liittyviä esityksiä ja kuvasuunnistustehtävä. Tehtävän ratkaisseille lapsille on pieni palkinto.

Järvenpään Taideseuralla on Taidetalossa meneillään näyttely Tårta på Tårta, jossa Taidelainaamo Taikan järvenpääläistaiteilijat esittäytyvät yhdessä. 3. helmikuuta on tämän näyttelyn viimeinen aukiolopäivä. Se on ollut esillä tammikuun. Järvenpään Taideseura muutti uuteen Taidetaloon Myllytielle viime kesänä. talon avajaisten yhteydessä esiteltiin tukkirumpu, jonka on tuusulalaisesta kuusitukista veistänyt Suva DeepDas

Taidelainaamo Taikassa puolestaan on Tarja Hukkasen näyttely.

Taikka on toiminut vuodesta 2008 Myllytiellä. Taikasta voi ostaa tai vuokrata taidetta. Taikka välittää teokset suoraan taiteilijoilta.

Tapahtuma on kynttilänpäivänä, jolla on pitkät kristilliset perinteet. Kynttilänpäivä vietetään alkujaan 40 päivää joulusta. Sitä on vietetty 300-luvun puolivälistä saakka. Nimitys tulee siitä, että keskiajalla kynttilänpäivänä vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Paikannimet: Hyrrestä Joksuun ja takaisin – Tuusulan nimistö on jatkuvassa murroksessa
 2. Tuusulan asuntomessut: Keudan messutalo syntyi käytännössä täysin opiskelijoiden työllä – taloa tituleerattu useaan otteeseen messujen parhaaksi kohteeksi
 3. Keski-Uusimaan viikon luetuimmissa jutuissa kerrotaan muun muassa ruumiin löytymisestä sadevesikaivosta ja asuntomessuista
 4. Opistot valmistautuvat korona-ajan syksyyn – "On luonnollista, että epidemian vaara vaikuttaa halukkuuteen osallistua kurssitoimintaan"
 5. Henkilö: Olli Huuskonen uudeksi ylilääkäriksi Keravalle: "Haluan jatkaa Orren aloittamaa hyvän työn tekemistä askel kerrallaan"
 6. Hakunila Battlesta kultaa Tuusulaan: "Tuntui, että jaloissa oli lihasten tilalla hyytelöä"
 7. Moni Viking ravasi ykköseksi Åbyn miljoonalähdössä
 8. Pääkirjoitus: Poliisin näkyvyys arjessa on tärkeää
 9. Nainen hukkui Saimaan Yöveteen, mökkirannasta uimaan lähtenyt hukkui Somerolla
 10. Kiteeläiset iskivät Superpesiksessä täyspotin kahden lukkarin taktiikalla
 11. Suomi yllätti Latvian naisten koripallomaaottelussa
 12. Järvenpääläiset suomensarjan loppuotteluihin: "Pojathan ovat pelanneet kuin enkelit"
 13. Rap-musiikki: ”Meidän 'lökäpöksyjen' piti hengailla hieman syrjemmässä lastauslaitureilla tai parkkihalleissa" – Skinheadien Joensuussa kasvaminen jätti jälkensä MC Jodarokin musiikkiin
 14. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 15. Ville Mustosen kolumni: Puuttuva ihminen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ulosajo Nahkelantiellä – toinen kaista hetken pois pelistä
 2. Yli 10 000 kävijää kerännyt kaupunkifestivaali Järvenpää Soi tekee paluun elokuussa – ensimmäiset esiintyjät julki
 3. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 4. Henkilöauto paloi "rangaksi" yöllä Keravalla – tuli uhkasi tarttua myös asuntoautoon
 5. Keski-Uusimaan viikon luetuimmissa jutuissa kerrotaan muun muassa ruumiin löytymisestä sadevesikaivosta ja asuntomessuista
 6. Järvenpää Soi täytti Rantapuiston musiikin ystävistä: "Haluamme uskoa, että ihmiset tulevat terveinä paikalle ja ymmärtävät pitää turvavälit muuhun festarikansaan"
 7. Järvenpäässä liikenneonnettomuus – henkilöauto törmäsi valaisinpylvääseen
 8. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 9. Vauhti kiihtyy: Justissa otetaan 80 koronatestiä päivässä – isot festarit, kuten Järvenpää Soi, nostavat tilastot uusiin sfääreihin
 10. Näköislehdessä tänään: Uusnatsien asuttamassa Joensuussa vietetty nuoruus kuuluu yhä räppäri Jodarokin musiikissa – "Kuvailisin Aivovuoto-musiikkia ajatustiiviiksi"
 11. Tuusulan bussikatoksia elävöitetään vanhoilla kuvilla – kunta kaipaa palautetta pilottikatoksesta
 12. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 13. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 14. Henkilö: Olli Huuskonen uudeksi ylilääkäriksi Keravalle: "Haluan jatkaa Orren aloittamaa hyvän työn tekemistä askel kerrallaan"
 15. Jere Karalahti hurahti crossfitiin – edessä kisat liveyleisön edessä: "Olen ikuinen mustangi-villihevonen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.