Teatterinjohtaja KUTin musikaalista: "Hieno ja haastava – ei mitään lällätyksiä"

Keski-Uudenmaan teatterinjohtaja Heikki Lund on erityisen ylpeä Viimeiset viisi vuotta -musikaalista.

Keski-Uudenmaan teatterinjohtaja Heikki Lund (oik.) poseerasi näyttelijä Jari Vainionkukan kanssa Viimeiset viisi vuotta -musikaalin lavasteissa. Sunnununtaina 20.1. Vainionkukka nähdään hieman eri asussa, kun hän näyttelee Halosenniemessä Akseli Gallen-Kallelaa. Aino Salonen

Aino Salonen

KERAVA  |  Järvenpääläinen Kalle Tahkolahti ja tuusulalaiset Jari Vainionkukka ja Elina Varjomäki starttaavat Keski-Uudenmaan teatteri KUTin näytelmäkauden Jean Sibeliuksen, Helene Schjerfbeckin ja Akseli Gallen-Kallela rooleissa Kultakausi-näytelmässä Tuusulan Halosenniemessä tulevana sunnuntaina.

– Historialliset näytelmät ovat olleet meillä todella suosittuja, sillä ne on kirjoitettu kaikkien tuntemista myyttisistä henkilöistä, joilla on poikkeuksellisia ominaisuuksia, Keski-Uudenmaan teatterinjohtaja Heikki Lund, 64, pohtii.

– Ja onhan se ihan helvetin hyvä näytelmä. Monet ovat käyneet katsomassa Halosenniemen esityksiä useampaan kertaan.

Keski-Uudenmaan teatterin tiloissa Keravan Kultasepänkadulla vuoden 2019 näytelmäkauden avaa monologinäytelmä Pöljänpojan vakuutus, jota tähdittää lukuisista televisiosarjoistakin tunnettu Mika Nuojua.

– Olemme Nuojuan kanssa molemmat pohjoisen poikia; Nuojua on syntynyt Vaalassa ja minä Oulussa, Lund kertoo.

Teatterinjohtaja ei säästele ylistyssanoja kehuessaan kollegaansa ja pitkäaikaista ystäväänsä.

– Mika on aivan uskomaton tyyppien tekijä. Sen pystyy esimerkiksi toteamaan katsomalla Pöljänpojan vakuutuksen, Lund kehuu.

Erittäin ylpeä teatterinjohtaja on myös 13. helmikuuta ensi-iltansa saavasta Viimeiset viisi vuotta -musikaalista, jonka päärooleissa nähdään järvenpääläinen Jussi Hongisto sekä tuusulalainen Elina Varjomäki

– Musikaalin musiikki on todella hienoa ja teknisesti haastavaa, ei mitään lällätyksiä, Lund kuvailee.

Viimeiset viisi vuotta on suomalainen versio Yhdysvalloissa suuren suosion saavuttaneesta Broadway-tuotannosta The Last Five Years.

KUTin lavalla kevään aikana ensi-iltansa saavat myös komedianäytelmä Rempallaan sekä Juha Veijosen ja Maarit Peltomaan tähdittämä parisuhdekomedia Pientä laittoa

Tuusulan Krapin lavalla puolestaan nähdään kesäteatterinäytelmä Tankki täyteen 2 – Maallamuuttajat Näytelmä kertoo "Ostin, kun halvalla sain" -fraasista tutuksi tulleesta Sulo Vilénistä.

– Tarina alkaa siitä, kun Sulon vaimo Emmi lähettää miehensä ostamaan ompelukonetta, mutta mies tuleekin kaupoilta takaisin tuoreena maatilan omistajana, Lund kertoo.

– Sulo osti maatilan, kun kerran halvalla sai.

Lund pitää todennäköisenä, että ensimmäiset kesäteatterinäytelmän näytökset myydään loppuun jo tammikuun aikana. Kaiken kaikkiaan Tankki täyteen 2 – Maallamuuttajat esitetään Krapilla 34 kertaa.

Eri esityksiä Keski-Uudenmaan teatterissa nähdään kevätkaudella kaiken kaikkiaan 12 kappaletta.

– On mahdotonta sanoa, mikä näytelmistä saavuttaa suuren suosion. Viidakkorumpu on yleensä paras markkinointikeino: kun näytelmä tehdään hyvin, se saa myös paljon katsojia, Lund toteaa.

KUTin kevään ohjelmisto

Kultakausi (20.1.–28.4.), Pöljänpojan vakuutus (25.1.–29.3.), Elmo (29.1.–3.2.), Sisko ja sen sisko (1.2.–6.2.), Viimeiset viisi vuotta (13.2.–28.3.), Pientä laittoa (8.3.–17.3.), Timo Tuominen (Brel) -konsertti (9.3.–13.3.), Rempallaan (19.3.–5.5.), Sutela ja Salminen: Stand Uppia! (6.4.–12.4.), Tankki täyteen 2 – Maallamuuttajat (6.6.–4.8.), Stand up -kiertue (8.8.) ja Mimmi-lehmä ja varis (16.8.–31.8.)

Lisätietoja: www.kut.fi

Keski-Uudenmaan teatteri KUT on Keski-Uudenmaan ainoa ammattiteatteri.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut