Sompion koulun aulassa vakava välikohtaus: tappelussa silmitöntä väkivaltaa, sivulliset videoivat tilanteen – "Kehotin toisen oppilaan huoltajaa tekemään rikosilmoituksen"

KERAVA | Sompion koululla sattui torstaina noin kello 10 aikaan tapaus, jossa kaksi poikaa ajautuivat keskenään väkivaltaiseen tappeluun koulun aulassa välitunnin aikana. Pojat olivat toisilleen entuudestaan tuttuja ja he käyvät Sompion koulun 9. luokkaa. Rehtori Risto Kilvelän mukaan syytä tapahtuneelle ei toistaiseksi tiedetä.

– Välituntivalvojat puuttuivat tilanteeseen välittömästi sen jälkeen, kun tilanne tuli heidän silmiinsä, Kilvelä kertoo.

Keski-Uusimaan tietojen mukaan yhteenotto yltyi rajuksi ja toinen nuorista oli tilanteessa aggressiivisempi. Hänen kerrotaan käyttäneen väkivaltaa silmittömällä raivolla.

– Olen kehottanut toisen oppilaan huoltajaa tekemään asiasta rikosilmoituksen poliisille, Risto Kilvelä kertoo.

Keravan kaupungin viestintäjohtaja Vivikka Richt kertoo, että molemmat pojat osallistuivat tappeluun. Vakavilta vammoilta kuitenkin ilmeisesti säästyttiin.

– Molemmat olivat käyneet terveydenhoitajan vastaanotolla, mutta sairaalakäynnille ei havaittu tarvetta, Richt sanoo.

Sivusta seuranneet oppilaat kuvasivat tappelua koulun aulassa. Facebookin Kerava-ryhmässä julkaistiin loppuviikosta videotallenne tapahtumista. Se poistettiin kuitenkin nopeasti.

Sompion koulussa sattui viimeksi elokuussa tapaus, jonka takia koululle soitettiin poliisit. Tuolloin koulun tiloissa liikkui kaksi ulkopuolista, epäasiallisesti käyttäytynyttä nuorta. He häiritsivät myös opetusta tunkeutumalla luvatta kotitalousluokkaan kesken tunnin.

Onko Sompion koulussa turvallista?

– Näkisin, että koulu on turvallinen ja onnellinen oppimisympäristö. Emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista tai väkivaltaa. Kaikkia tapauksia on vaikea ennakoida, mutta jos jotain havaitaan, siihen reagoidaan välittömästi, Risto Kilvelä painottaa.

Torstaisen tapauksen vuoksi Keravan kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio on ryhtynyt toimiin.

– Hän on käynyt läpi ja tulee käymään läpi asioita koulun kanssa. Ensin rehtorin ja opettajien kanssa ja sen jälkeen opettajat oppilaiden kanssa käyvät läpi, miten tällaisia tilanteita voitaisiin ennalta ehkäistä. Teemme kaikkemme, ettei tällaisia tapauksia enää tulisi, viestintäjohtaja Vivikka Richt sanoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut