Liike Nyt julkisti eduskuntaehdokkaansa – Hjallis Harkimo ja 47 muuta yrittävät Arkadianmäelle

Jari Pietiläinen

Liike Nyt on tänään julkaissut ensimmäiset 48 kansanedustajaehdokastaan. Ehdolle lähtivät myös kaksi Liike Nytin perustajajäsentä Helene Auramo ja Hjallis Harkimo

Myös Harkimon eduskunta-avustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Mirita Saxberg on ehdokkaiden joukossa.

Ehdokkaita on kaikkiaan kymmenestä vaalipiiristä. Uudenmaan vaalipiiristä on ehdolla kolmetoista ja Helsingistä yhdeksän.

– Liike Nytin eduskuntavaaliehdokkailla on asiantuntemusta todella monipuolisesti eri aloilta. Monipuolinen osaaminen oli meidän tavoite ja siihen ollaan päästy, Auramo kertoo.

Liike Nytin ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä, joiden kautta he pyrkivät eduskuntaan. Valitsijayhdistyksen perustaakseen he keräävät satakannattajakorttia.

Valitsijayhdistykset tekevät keskenään vaaliliittoja, jolloin äänet lasketaan samalla tavalla d’Hondin menetelmää hyödyntäen kuin puolueissa.

Liike Nyt julkaiseee lisää ehdokkaita lähiviikkoina. Jo yli 200 ihmistä on pyrkinyt Liike Nytin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Liike Nytin tavoite on asettaa eduskuntavaaleihin sata ehdokasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.