Kuuset ja kinkkurasvat kiertävät hyötykäyttöön

JÄTE Jos kinkun rasvaa ei vielä ole hävitetty, tässä on yksi konsti sen käsittelyyn.

Kiertokapula neuvoo viemään joulukuusen keräyspaikalle kokonaisena ja pakkaamatttomana. Sisällä kuljettaessa kannattaa toki käyttää pussia, jos ei halua imuroida neulasia joka paikasta. Juha Perämäki

toimitus

Kinkun paistorasvoja ei saa kaataa viemäriin. Rasvat voi esimerkiksi pieneen kanisteriin pakattuna laittaa seka- tai kuivajätteeseen. Kinkun luu kuuluu sekajäteastiaan ison kokonsa takia.

Kinkun paistorasvan voi toimittaa myös keräyspisteisiin, joista se toimitetaan polttoaineen raaka-aineeksi. Kinkkurasva kaadetaan pestyyn maitotölkkiin hyytymään ja viedään keräyspisteeseen viimeistään 7.1.

Ohjeet kinkkurasvan pakkaamiseen ja lähimmän keräyspisteen löydät osoitteesta www.kinkkutemppu.fi

Järvenpäässä ja Keravalla on kolme keräyspistettä molemmissa. Järvenpäässä ne ovat K-Citymarketin junaradan puoleisella parkkialueella, K-Supermarket Pajalan Kaskitien puoleinen parkkialueella sekä K-Supermarket Peltolan ulkoparkkialueella.

Keravalla keräyspisteet ovat Citymarketin parkkihallissa, sisäänkäynnin vieressä, K-Market Kalevantorin parkkipaikalla jätekeskuksen vieressä ja Neste Alikeravantien huoltoaseman terassin vieressä.

Kiertokapula järjestää joulun jälkeen asiakkailleen maksuttoman joulukuusikeräyksen alueilla, joiden jätehuollon se hoitaa. Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa joulukuusen voi jättää kokonaisena ja pakkaamattomana oman roska-astian viereen, josta se kerätään ilmaiseksi tammi-helmikuun aikana normaalin jäteastiatyhjennyksen yhteydessä. Taloyhtiöillä voi olla omia käytäntöjä, jotka pitää ottaa huomioon.

Asukkaat voivat myös toimittaa kuusen maksutta Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueille tammikuussa. Kuusia ei saa laittaa seka- tai biojäteastioihin.

Lahjapaperit ja kukkien käärepaperit sisältävät paljon painoväriä ja kuuluvat tästä syystä seka- tai kuivajätteeseen, mutta esimerkiksi sanomalehtikääreet ilman teippauksia voi laittaa paperinkeräykseen. Muovipakkaukset voi viedä Rinki-ekopisteisiin.

Muoviset hautakynttilät voi laittaa sekajäteastiaan. Alumiiniset tuikunkuoret ja lyhdyt kuuluvat metallinkeräykseen.

Uudenvuoden tinat sisältävät lyijyä ja ovat vaarallista jätettä. Tinat voi kierrättää käyttämällä seuraavana vuonna uudestaan tai korvaamalla tinan sokerilla. Jos et käytä tinaa uudelleen, vie tinat vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin jätteidenkäsittelyalueelle.

Räjäytetyt ilotulitteet kuuluvat sekajätteisiin. Räjäyttämättömille ilotulitteille on myyjien järjestettävä uudenvuoden jälkeen viikon ajaksi palautuspiste, johon ilotulitteet voi palauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Sahankulman risteyskolarin ambulanssi oli hälytysajossa matkalla sairaalaan – potilas vaihdettiin "lennossa" ehjään ambulanssiin
 2. Ambulanssi ja henkilöauto kolaroivat Sahankulmassa – risteys tunnetaan surmanloukkuna, jossa on kolaroitu ennenkin
 3. Häiriöitä pääkaupunkiseudun junaliikenteessä
 4. Järvenpään kaupunkifestivaalilla 10 000 kävijää – Porvoo soi -tapahtuma peruttiin Uudenmaan huonontuneen koronatilanteen takia
 5. Euroopan suurin aikakauslehti huomioi Taiteen kotitalon Keravalla: "Kyllähän se hymyilyttää" – näyttelyn aukioloa jatkettu suuren suosion vuoksi
 6. Rekka valutti öljyä usean kilometrin matkalle Keravalla ja Tuusulassa
 7. Koulutyö Järvenpäässä alkaa poikkeusoloissa – koulu aloitetaan porrastetusti ja kaikkia lähikontakteja vältetään
 8. Turkuun Skopjesta saapuneet matkustajat joutuvat karanteeniin sakkojen tai jopa kolmen kuukauden vankeuden uhalla – karanteenissa pysyttelyä valvotaan puhelinsoitoin
 9. Uudet ministerit aloittivat – Mykkänen: "Suomeen jopa 10-kertainen määrä pakolaisia"
 10. Järvenpääläinen Petax mukaan 02 Taksi -palveluun – hintoja ja saapumisaikoja voi vertailla etukäteen
 11. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 12. Näköislehdessä tänään: Satavuotiaasta vesibussista tuli kelluva kesäkoti
 13. Hyrylässä samalla paikalla 20 vuotta seissyt vanha it-kanuuna saa lähteä kerrostalon tieltä
 14. Festarikansa kehui Järvenpää soi -tapahtuman järjestelyjä – monet kuitenkin huolestuivat koronan leviämisestä: "Jäkestä tehtiin ihmiskoekeskus!"
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.