Näyttelijä Anna-Leena Sipilä sai Keravan kulttuuripalkinnon – "Olen ihan liekeissä ja liikuttunut!"

Anna-Leena Sipilä on tuttu näyttelijä Keski-Uudenmaan Teatterista. Uusimmat leffaroolit ovat elokuvissa Oma maa ja Juice, joka saa ensi-iltansa joulukuun loppupuolella. Sauvo Jylhä

Jouko Tuomas-Kettunen

KERAVA| Keravan vuoden 2018 kulttuuripalkinto on myönnetty näyttelijä Anna-Leena Sipilälle

– Tuntuu kerta kaikkiaan upealta. Olen ihan liekeissä. Ja jopa vähän liikutuin, kun minulle asiasta soitettiin, Sipilä tunnelmoi.

Palkinnon jakoivat kaupungin itsenäisyyspäivän vastaanotolla vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Miila Halonen ja vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Anu Laitila

Palkinnon arvo on 2 000 euroa.

Elokuvissa Onnen maa ja Juice.

Teatteritaiteen maisteri Anna-Leena Sipilä on esiintynyt niin draamoissa, komedioissa kuin lastennäytelmissäkin.

Hän on työskennellyt pääasiassa freelancer-näyttelijänä muun muassa Kansallisteatterissa, Espoon kaupunginteatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Q-teatterissa.

Sipilä tunnetaan Keski-Uudenmaan Teatterin luottokomediennena. Viime kesänä hän hurmasi Hyacint Bucketin roolissa Pokka pitää -näytelmässä Krapin kesäteatterissa.

KUT:issa Sipilä on debytoinut myös ohjaajana yhdessä Seppo Halttusen kanssa komediassa Vaimoni on toista maata sekä yksin Mimmi Lehmä ja Varis -näytelmässä. Vaimoni on toista maata sai suuren suosion ja palasi uusintaensi-illassa ohjelmistoon marraskuussa. Komedia esitetään vielä kaksi kertaa viikonloppuna Keski-Uudenmaan Teatterin uusissa tiloissa Keravalla.

Ensi kesänä Anna-Leena Sipilä nähdään Krapilla näytelmässä Tankki täyteen 2 – Maallamuuttajat

Anna-Leena Sipilä on esiintynyt myös lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Hän on ollut ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi parhaasta naissivuosasta Taru Mäkelän ohjaamassa elokuvassa Pikkusisar vuonna 2000 ja Johanna Vuoksenmaan elokuvassa Viikossa aikuiseksi vuonna 2016.

Uusimmat elokuvaroolit ovat leffoissa Oma maa ja Juice, joka saa ensi-iltansa 26. joulukuuta.

Tuoreimmat televisioroolit ovat olleet tv-sarjoissa Klikkaa mua (2011–2014), Ex-onnelliset (2016, 2018) ja Donna (2018).

Näyttelijänä ja työtoverina Anna-Leena Sipilää arvostetaan lämpimänä, huumorintajuisena ja viisaana, työhönsä positiivisesti suhtautuvana, rautaisena teatteritaiteen ammattilaisena, joka ymmärtää pienistä silmänliikkeistä missä mennään.

Kulttuuripalkinto

Keravan kaupungin kulttuuripalkinto on jaettu vuodesta 1974 lähtien. Palkitut edustavat laajasti keravalaista kulttuurielämää. Saajina on ollut sekä kulttuurin ammattilaisia että ansioituneita alan harrastajia.

Teatteritaiteen maisteri Anna-Leena Sipilä on esiintynyt teattereiden lisäksi lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Vuodesta 2007 lähtien hän on työskennellyt freelancer-näyttelijänä muun muassa Kansallisteatterissa, Espoon kaupunginteatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Q-teatterissa. Keski-Uudenmaan Teatterin toiminnassa hän ollut vuodesta 2007 lähtien. Hän on hallituksen jäsen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut