Itsenäisyyspäivä on rauhallinen matkapäivä

MATKAT HSL-junissa on lisävaunuja torstain vastaisena yönä.

Maarit ja Jouko Laakso matkustavat itsenäisyyspäivänä Helsingistä Kemiin. Tiistaina he odottivat junaa Keravalla. Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

Itsenäisyyspäivä on rauhallinen matkustuspäivä; ruuhkia ei julkisissa liikennevälineissä odoteta olevan. Joihinkin juniin kuitenkin lisätään vaunuja.

Juna on luonteva kulkuväline keminmaalaisille Maarit ja Jouko Laaksolle, jotka odottivat junaa Keravan asemalla tiistaina aamupäivällä.

– Käymme pari kolme kertaa vuodessa Keravalla, koska poikamme asuu täällä. Juna sopii hyvin meille, omalla autolla matka olisi pitkä.

– Nyt olemme menossa Helsinkiin. Kotiin palaamme torstaina.

– Ainakin meille itsenäisyyspäivä sopii hyvin matkustamiseen.

Kotona ollaan itsenäisyyspäivänä iltapäivällä, joten illalla ehditään vielä seuraamaan juhlia televisiosta.

– Perinteiset kaksi kynttilää sytytetään ikkunalle.

Tiina Halonen odotti junaa Keravalla maanantaina. Hän kulkee työmatkoja junalla, mutta ei muuten tee paljon matkoja raiteilla.

Itsenäisyyspäiväksi hänellä ei ole matkoja suunnitteilla.

– Vietän itsenäisyyspäivää kotikaupungissa ja osallistun tapahtumiin. Jotenkin se kuuluu perinteeseen.

– Toki moni hyödyntää mahdollisuuden matkustamiseen, jos saa perjantain vapaaksi.

Kaukojunat noudattavat itsenäisyyspäivänä 6.12. pääosin sunnuntaiaikatauluja. Liikenteessä on kuitenkin joitakin poikkeuksia, muutamia vuoroja on peruttu ja kulussa on myös lisäjunia lähinnä aamulla ja aamupäivällä. Lähiliikenteessä on sunnuntailiikenne.

Keskiviikkona on aikataulujen suhteen pääosin normaali liikenne. Lähiliikenteessä HSL-junissa on runkolisäyksiä eli joitakin junia ajetaan tavallista pidemmillä kokoonpanoilla 5.12. ja 6.12. välisenä yönä.

Ventoniemen bussit ajavat itsenäisyyspäivänä sunnuntain aikataulun mukaan. Sekä keskiviikkona että perjantaina ajetaan normaalit arkivuorot.

– Kun itsenäisyyspäivä osuu torstaille, ihmiset liikkuvatkin jonkin verran. Ihan keskellä viikkoa liikuttaisiin vähemmän, Ventoniemen toimitusjohtaja Tapio Karonen miettii.

–  Aika monella on vapaata perjantaina, ja oppilaitoksiakin on vapaalla.

Myös Korsisaaren bussit kulkevat itsenäisyyspäivänä sunnuntain aikataulujen mukaan.

Keskiviikkona Korsisaari ajaa perjantain aikataulun mukaan, eli silloin ajetaan perjantain ja lauantain välisen yön yövuorotkin. Samaa perjantaiaikataulua noudatetaan taas perjantaina.

Itsenäisyyspäivänä ei ole poikkeuksellisen suuria matkustajamääriä. Se on vuodesta toiseen hyvin samankaltainen päivä, joka vastaa muita pyhäpäiviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 2. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 3. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 4. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 5. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 6. Syyttäjät: Trumpin rikostutkinta ei rajoitu vain aikuisviihdetähden hyssyttelyrahoihin
 7. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"
 8. Teknologiaindeksi Nasdaq kipusi ennätyskorkeuksiin New Yorkin pörssissä
 9. Syyria aktivoi ilmatorjuntajärjestelmiään myöhään maanantaina – Israel kertoo tehneensä ilmaiskuja syyrialaiskohteisiin
 10. Huntington paransi 100 metrin ennätystään kertarysäyksellä – Kalevan kisoissa tähtäimessä on seitsenottelun Suomen ennätys
 11. Trump: TikTokilla aikaa syyskuun puoleenväliin myydä USA:n toimintonsa yhdysvaltalaiselle yhtiölle
 12. Hongalle jo kauden viides tasapeli – tähtihetket jäivät minimiin Lahdessa
 13. Korruptiosta epäilty Espanjan entinen kuningas Juan Carlos lähtee maanpakoon
 14. Pääkirjoitus: Lapsen etu edellä kaikessa
 15. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 12. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 13. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa
 14. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.