Musiikkia suurella intohimolla – Kolme Sanaa -yhtyeen treeneissä saattavat ovet paukkua ja peltorit lennellä

Julius Niskala (vas.), Francesco Harju, Frank La Serna Kanevets ja Otso Saano haluavat tähdiksi poprockin taivaalle. Mari Mäkinen

toimitus

Jos palava intohimo, kova työ ja ääretön itseluottamus olisivat tae menestyksestä, keikkuisi Kolme Sanaa -yhtye jo tähtenä Suomen musiikkitaivaalla. Nelihenkinen yhtye on soittanut yhdessä kaksi vuotta, ja tavoite on asetettu korkealle. Niin korkealle kuin se suomalaista musiikkia soittamalla vain on mahdollista.

– Tulevaisuudessa soitamme kaikilla Suomen suurimmilla festareilla ja teemme stadion-keikan, yhtyeen perustaja ja kitaristi Otso Saano ennustaa.

Poprockia soittava yhtye hautautuu monta kertaa viikossa Hakkilassa bänditilana toimivan kontin uumeniin. Siellä hiotaan soundeja ja tehdään uusia kappaleita.

– Soitamme poprockia modernilla twistillä. Mukana on elektronisia soundeja. Tällaista musiikkia ei tietääksemme tee mikään muu bändi Suomessa, yhtyeen jäsenet vakuuttavat.

Päivisin eletään tavallista arkea. Saano lukee Helsingin Yliopistossa kasvatustieteitä, laulaja Julius Niskala paiskii töitä huonekaluliikkeessä myymäläpäällikkönä, rumpali Francesco Harju opiskelee liiketaloutta Haaga-Heliassa ja basisti Frank La Serna Kanevets haaveilee ohjaajan ammatista taksia ajaessaan.

Musiikkimaut eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Kun Saanolla metal core on kuuntelun ehdoton ykkösgenre, on Niskala vannoutunut suomipopin ja -rockin ystävä. La Serna Kanevets puolestaan kuuntelee groovia, funkia ja poppia ja Harju intoutuu 70-luvun instrumentaalimusiikista. Yhtye ei koe, että erilaiset musiikkimaut olisivat este yhteisen musiikin tekemiselle. Päinvastoin, jokainen voi ujuttaa mukaan ripauksen omia mieltymyksiään, minkä yhtye kokee olevan yksi vahvuuksistaan.

Saanolla on päävastuu kappaleiden sävellyksistä ja sanoituksista. Sovituksia tehdään yhdessä.

– Meillä kaikilla on vahvat näkemykset, joten välillä ovet paukkuvat ja peltorit lentelevät. Sitä kestää aina vain hetken. Luotamme toisiimme ja toistemme tietotaitoon. Kukaan meistä ei ota hiukan äänekkäimmistäkään mielipiteen ilmaisuista itseensä, Harju sanoo.

Ravintolakeikkoja on takana jo useampia. Mieleenpainuvin esiintyminen oli tänä vuonna Rockfestin virallisilla jatkoilla.

– Se tuli vain muutaman tunnin varoajalla, mutta onneksi olimme harjoitelleet niin paljon, että se meni ihan nappiin. Saimme, kuten yleensäkin, yleisön hyvin mukaan ja paljon palautetta muun muassa energisyydestä, Niskala kertoo.

Yhtyeen viimeisin single Ei Tänään ylsi Spotifyssä viraalilistan sijalle 11. Viime viikolla julkistettiin ensimmäinen EP. Sitä on työstetty muun muassa Ultra Brasta tutun Arto Talmen sekä vantaalaisen EDM-artisti Samlightin kanssa. Nimikkobiisi Valot Välkkyy ja siihen Frank La Serna Kanevetsin ohjaama video tiivistävät tiukkaan pakettiin nelikon elämänasenteet.

– Hyvä fiilis ja rento meininki. Eletään ja nautitaan tästä hetkestä eikä mietitä liikaa huomista, Saano kuvailee.

– Mutta samaan aikaan tehdään paljon töitä, eikä vain istuta odottamassa, La Serna Kanevets jatkaa.

Kolme Sanaa

Perustettu vuonna 2016.

Julius Niskala asuu Tuusulassa, Frank La Serna Kanevetsin, Francesco Harjun ja Otso Saanon kodit löytyvät Vantaalta.

Yhtye harjoittelee Vantaan Hakkilassa.

Soittaa modernia poprockia, jossa on vaikutteita elektronisesta musiikista ja trapista.

Julkaissut aiemmin singlet Ei tänään, Aamulla ja Tuu vielä kotiin.

Viime viikolla julkaistu EP sisältää neljä uutta kappaletta: Valot välkkyy, Näitä Teitä, Mä Haluun ja Täs Ja Nyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 2. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 3. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 4. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 5. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 6. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"
 7. Teknologiaindeksi Nasdaq kipusi ennätyskorkeuksiin New Yorkin pörssissä
 8. Syyria aktivoi ilmatorjuntajärjestelmiään myöhään maanantaina – Israel kertoo tehneensä ilmaiskuja syyrialaiskohteisiin
 9. Huntington paransi 100 metrin ennätystään kertarysäyksellä – Kalevan kisoissa tähtäimessä on seitsenottelun Suomen ennätys
 10. Trump: TikTokilla aikaa syyskuun puoleenväliin myydä USA:n toimintonsa yhdysvaltalaiselle yhtiölle
 11. Hongalle jo kauden viides tasapeli – tähtihetket jäivät minimiin Lahdessa
 12. Korruptiosta epäilty Espanjan entinen kuningas Juan Carlos lähtee maanpakoon
 13. Pääkirjoitus: Lapsen etu edellä kaikessa
 14. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 15. Katja Bloigun kolumni: Tulevaisuuden urat

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 12. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 13. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 14. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.