Plussapolitiikkaa jo vuosikymmenten ajan – Järvenpää Plus juhlisti 30-vuotista taivaltaan lauantaina

Järvenpää Plussan kymmenestä puheenjohtajasta 30-vuotisjuhlissa oli viisi viimeisintä. Pekka Launonen (vas.) toimi puheenjohtajana vuosina 2008–2009, Tarja Edry vuosina 2010–2014, Satu Tuominen vuonna 2015, Mika Gilan vuosina 2016–2017 ja Katja Repo on nykyinen puheenjohtaja. Järvenpää Plus

toimitus

JÄRVENPÄÄ | Puoluepoliittisesti sitoutumaton Järvenpää Plus -yhdistys juhlisti 30-vuotista taivaltaan lauantaina.

Tervetulopuheessa puheenjohtaja Katja Repo totesi, ettei Järvenpää Plussan olemassaolon tarkoitus ole muuttunut mihinkään viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana.

– Tarvitaan puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmä vaihtoehdoksi puolueille. Kaikki eivät tunne puolueita omikseen ja myös heillä on oltava mahdollisuus osallistua kotikaupunkinsa päätöksentekoon, Repo sanoo.

Kolmekymmentä vuotta on kunnioitettavan pitkä aika puolueisiin sitoutumattomalle ryhmälle, kuten ylipäätään kaikille kansanliikkeille ja vapaaehtoisvoimin pyöritettäville yhteisöille. Tämän totesi myös kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen pitäessään kaupungin tervehdyspuhetta. Illan aikana kuultiin myös Suomen Sitoutumattomien puheenjohtaja Teuvo Niemisen onnittelupuhe.

– Keski-Uudellamaalla tehdään vahvaa työtä sitoutumattomissa ryhmissä, ja se on huomattu myös muualla Suomessa. Järvenpää Plussan lisäksi myös Tuusulan puolesta -ryhmä on vahva kunnallinen vaikuttaja, kiittelee Nieminen.

– Järvenpää Plus on puoleisiin sitoutumaton, mutta asioihin vahvasti sitoutunut yhdistys. Avoimuuden ja osallisuuden edistäminen ovat asioita, joiden edistämisestä Järvenpää Plus erityisesti tunnetaan, totesi Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eemeli Peltonen (sd.) onnittelupuheessaan.

Juhlassa koettiin myös yllätyksiä, kun ryhmän pitkäaikaiset jäsenet Vuokko Heinänen ja Henry ’Roope’ Berg kutsuttiin Järvenpää Plussan kunniajäseniksi. Tuoreet kunniajäsenet ovat olleet mukana jo silloin, kun ryhmä tunnettiin ”kaksitonnisina”, eli Järvenpää 2000 -liikkeenä. Tunnustuksia on ryhmässä jaettu varsin säästeliäästi, sillä aiemmin on myönnetty vain yksi kunniajäsenyys. Se myönnettiin kymmenen vuotta sitten Rauha-Maria Mertjärvelle

Illassa toimitettiin myös juhlakeräys. Sen tuotto 336,85 euroa lahjoitetaan Automies-toiminnalle, jossa vapaaehtoiset tarjoavat autoretkiä iäkkäiden iloksi ja yksinäisyyden vähentämiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 2. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 3. Ruukiin hankittiin uimakopit, pöytäryhmä ja kuntoilulaitteet – toivelistalle jäi laituri
 4. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 5. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 6. Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?
 7. Ruotsissa 18 uutta koronaan liittyvää kuolemaa
 8. Kiinni otettuun kohdistunut väkivalta Lahden poliisiaseman putkassa johti syytteisiin – poliisi ja kaksi vartijaa pidätetty virasta
 9. Lukijalta: Poliisiasema ei lisäisi vaan vähentäisi poliisien määrää
 10. Sinilevätilanne jatkuu rauhallisena sekä sisävesillä että merialueilla
 11. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 12. Ilman huoltajaa Suomeen tulleiden nuorten jälkihuollon yläikäraja nousee 25 vuoteen
 13. Pyöräilyn supertähti Chris Froome siirtyy suomalaisen Kjell Carlströmin vetämään talliin
 14. Riikka Pakarinen palaa politiikkaan – nousee valtiovarainministerin EU-erityisavustajaksi
 15. Kievarissa korjataan vesijohtovuotoa – asukkaat olleet ilman vettä usean tunnin ajan

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 2. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 3. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 4. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 5. Kova tuuli teki tuhojaan Keski-Uudellamaalla: rivitalon katto repeytyi irti ja puita kaatui
 6. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 7. Ostajat palasivat kirpputoreille
 8. Pelastuslaitoksella oli täydet kädet maanantaisen myrskyn kanssa – yhteensä 39 vahingontorjuntatehtävää
 9. Nuorimmillaan 11–vuotiaaseen tyttöön kohdistuneet seksuaalirikokset käsiteltiin hovioikeudessa – molemmat valitukset hylättiin
 10. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 11. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 12. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 13. Ahjontorin K-Market Keravalla ryöstettiin – poliisi kaipaa yleisön apua
 14. Kansainvälisen ketjun kanaravintola avautui Järvenpään keskustaan – Chitir Chicken toimii noin 10:ssä eri maassa: "Uusia paikkoja etsitään Suomesta koko ajan"
 15. Seitsemän veljeksen vaellusreitti kutsuu kirjailijan jalanjäljille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.