Teatteriesityksiä tarjolla läpi talven – Keski-Uudenmaan teatterin uusi tila valmistui talkootyönä

Teatterin remonttiin osallistui koko teatterin väki yhteisin talkoovoimin. Meri Koskinen

Meri Koskinen

Kerava | Keski-Uudenmaan teatterin uudet tilat valmistuivat ja niitä sekä teatterin 20-vuotista taivalta juhlittiin avajaisten merkeissä syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Keski-Uudenmaan teatterin hallituksen puheenjohtaja Heikki Lund kertoo, että väkeä riitti ja tapahtumassa oli lämminhenkinen tunnelma.

– Yleisö viihtyi silminnähden, hän kertoo.

Keski-Uudenmaan teatterin eli tuttavallisemmin KUT:in uudet tilat remontoitiin talkoovoimin Keravan teatteritalon vanhoihin tiloihin. Tilojen ilmeen suunnitteli teatterin lavastaja Mikko Rantanen ja kaikki osallistuivat toteutukseen.

– Halusimme, että jo sisään astuessaan tietää tulleensa teatteriin. Tämä on kokonaisvaltainen elämys ja paikan tunnelmalla on iso merkitys, KUT:in varapuheenjohtaja Inka Kallén kuvailee.

Uusien teatteritilojen seinät ovat iloisen värikkäät ja ne kutsuvat viihtymään. Tila on KUT:in ensimmäinen oma kiinteä teatteri. KUT:in kesäteatteri pyörii Tuusulassa Krapilla. Talvikaudella KUT on aiemmin esiintynyt muun muassa Kerava-salissa.

– Omassa teatterissa on sekin etu, että nyt saamme harjoitella rauhassa milloin vain, teatterilaiset iloitsevat.

Uusi teatteritila on inspiroinut koko porukkaa ja ideoita tulevista projekteista riittää. Muun muassa yhteistyötä viereisen taidekeskus Sinkan kanssa on pohdittu.

– Tämähän on miltei kulttuurikampus, Lund toteaa.

Tulevissa tapahtumissa halutaan tuoda esiin myös teatterin yhteyteen muuttanutta pitopalveluyritystä Festa Zannonia, joka hoitaa esitysten väliaikatarjoilun.

– Saimme kovasti kehuja torstain Stand up -esityksen väliaikatarjoilusta. Eräskin rouva sanoi viimeksi saaneensa yhtä hyvää kakkua 80-luvulla, yksi Festa Zannonin perustajista ja KUT:in puvustajanakin toiminut Sinikka Zannoni naurahtaa.

Ideoina tulevista tempauksista onkin ajateltu teatteribrunssia sekä erilaisia teemailtoja.

– Meillähän on oikeastaan menossa tervehenkinen kilpailu, että kumpi on parempi, esitys vai herkut, teatterilaiset naureskelevat.

Keski-Uudenmaan teatteri

Vuonna 1998 perustettu yhdistyspohjainen ammattiteatteri.

33 hengen jäsenistöön kuuluu ammattilaisia teatterin eri aloilta.

KUT:in uudessa teatterissa on 140 istuinpaikkaa, tilava aula ja väliaikakahvio.

Syksyn ohjelmistossa on luvassa suosittuja uusintaesityksiä sekä täysin uusia näytöksiä. Tulossa on myös muun muassa taikaesitys ja lasten teatteria.

20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna -98 syntyneet pääsevät koko vuoden veloituksetta KUT:in näytöksiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut