Välikohtaus Sompion koulussa aiheutti huhumyllyn verkossa – rehtori kertoo nyt, mitä oikeasti tapahtui

KERAVA | Sompion koulussa Keravalla sattui tiistai-iltapäivänä välikohtaus, jonka takia paikalle soitettiin poliisit.

Rehtori Risto Kilvelä kertoo koulun tiloissa liikkuneen kaksi ulkopuolista epäasiallisesti käyttäytynyttä, noin yläkouluikäistä, nuorta. Kaksikko häiritsi myös opetusta tunkeutumalla luvatta kotitalouden luokkaan kesken oppitunnin. Tunkeutumisen aikana toinen nuorista oli napannut käteensä luokassa olleen veitsen, mutta laskenut sen pian alas.

Risto Kilvelän mukaan oppilaita ei uhattu fyysisesti eikä sanallisesti.

Tapahtumien kulku selviää rehtorin vanhemmille lähettämästä Wilma-viestistä. Kilvelä vahvisti tapahtumat Keski-Uusimaalle myös puhelimessa.

– Ymmärrän toki, että silminnäkijä ei voi tietää, missä tarkoituksessa siellä ollaan, Kilvelä kertoo Keski-Uusimaalle.

Häiriköt eivät totelleet henkilökunnan poistumiskehotuksia, jonka takia poliisit kutsuttiin lopulta paikalle. Henkilökunnan avulla nuoret kuitenkin saatiin koulun aulaan odottamaan poliisia, jolloin myös rehtori saapui paikalle.

Rehtorille nuoret ilmoittivat lintsaavansa ja tulleensa tapaamaan ystävää, joka ilmeisesti oli kotitalouden tunnilla oleva Sompion koulun oppilas.

– Tässä tilanteessa nuoret eivät olleet uhkaavia, mutta ylimielisiä ja välinpitämättömiä teoistaan, rehtori kertoo.

Kilvelä ei tarkemmin osaa kertoa, keitä häiriköijät olivat tai mistä koulusta he olivat lähtöisin. Hänen mukaansa nuoret eivät kuitenkaan olleet Sompion koulun nykyisiä tai entisiä oppilaita.

Poliisipartio kuljetti nuoret keskustaan, eikä virkavallan arvion mukaan tilanne vaatinut muita toimenpiteitä, rehtori kertoo.

Tiistain välikohtauksesta ehti nousta iso huhumylly Keravalaiset tiedottaa -Facebook-ryhmässä tiistai-iltana.

Spekulaatioon antoi vauhtia keskusteluketjuun jaettu kuva kotitalouden opettajan lähettämästä viestistä vanhemmille. Viestissä opettaja kertoo lyhyesti nuorten tunkeutuneen kotitalouden luokkaan kesken tunnin huutamaan ja "pitämään omaa esitystään".

Rehtori lähetti oman tiedotteen yläkoululaisten vanhemmille verkkoreissuvihko Wilmassa keskiviikkoaamuna.

– En osannut arvata, että tämä lähtee leviämään tällä tavalla, sillä tulin itse tilanteeseen myöhemmin. En kokenut uhkaavuutta niin isona, sillä sitä se ei ollut enää siinä vaiheessa, kun saavuin paikalle. Yleensä tiedotamme ihan ajantasaisesti ja jopa etukenossa, Kilvelä kertoo.

Vieraita henkilöitä koulun alueella käy rehtorin mukaan silloin tällöin, ja joskus niihin on täytynyt puuttua. Hän myös korostaa, että häiriötilanteita sattuu Sompiossa todella harvoin. Toimintamalli koululla on, että jos ulkopuolinen henkilö ei suostu poistumaan, paikalle soitetaan poliisi.

Tiistaisen tapauksen käsittelyä jatketaan tapauksen nähneiden oppilaiden kanssa, rehtori kertoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut