Jättimenestyksessä näyttelevä järvenpääläinen: "Ihanaa, ettemme ole jääneet Netflixille kakkoseksi"

Kalle Tahkolahti kertoo, että hänen koko kesänsä on mennyt teatterihommissa. – Jos ensi ilta on tänään, niin seuraavalla viikolla usein alkaa jo uusi projekti, hän kertoo. Sauvo Jyhlä

Madeleine Hahl

Keski-Uusimaa  |  Krapin pajalla tänä kesänä pyörinyt Pokka pitää -teatteriesitys on jo nyt jättimenestys. Näytöksiä on 12. elokuuta asti ja ne kaikki – menneet ja tulevat – ovat jo nyt loppuunmyytyjä tai -varattuja.

Spektaakkelissa herra Milsonia näyttelevä Kalle Tahkolahti on tyytyväinen.

– Lisätuoleja kysytään kaiken aikaa ja niitä järjestetään hiki hatussa. Joka päivä katsomoiden sivuissa on 20 lisäpenkkiä, Tahkolahti hymyilee.

Hän kertoo, että lippuja oli ennen ensi-iltaa myyty ennakkoon 8 000–9 000 paikkaa.

– Viime ja toissa vuonna katsojat ovat löytäneet kesäteatterin tosi hyvin. Monelle se on muodostunut perinteeksi, eikä kaikille ole väliä, että mikä esitys siellä menee, Tahkolahti pohtii.

Hän lisää, että ihmiset toki kiinnostuvat herkemmin, kun esitys perustuu esimerkiksi tunnettuun tv-sarjaan.

Krapilla viime kesänä esitetty Tankki Täyteen oli hänen mukaansa silloinen ennätysmenestys ja Pokka pitää tulee menemään senkin ohi.

– Ihanaa, että ihmiset tulevat, emmekä vielä ole jääneet Netflixille kakkoseksi. Siksi tätä tehdään, että katsojat pääsisivät nauttimaan.

Kalle Tahkolahdesta huokuu rakkaus teatteriin. Mies aloitti teatterin kahdeksanvuotiaana ja on sen jälkeen omien sanojensa mukaan tehnyt kaikkea, mitä teatterissa vaan voi tehdä.

– Näytteleminen ja ohjaaminen ovat kuitenkin ne kaikkein omimmat jutut, hän sanoo.

Nyt 29-vuotias Tahkolahti valmistui vuonna 2014 Metropolia Ammattikorkeakoulusta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Vuodesta 2010 hän on ohjannut melkein joka vuosi kesäteatteriesityksen. Keski-Uudenmaan teatterissa (Kut) hän aloitti näyttelijänä vuonna 2016.

Näyttelijä-ohjaaja on siis ollut mukana vaikka missä, mutta yksi projekti on jäänyt erityisesti mieleen.

– Näyttelin pääroolia vuonna 2012 musikaalissa Amadeus ja Evita Järvenpään teatterissa. Se oli silloin ollut unelmani jo useamman vuoden.

Mies kertoo, että yleisö on ottanut hyvin vastaan suurimman osan esityksistä, joissa hän on ollut mukana.

– Jos on intohimo ja palo tekemiseen, niin se tuntuu yleisössä asti, hän perustelee.

Esiintyjän mukaan lavakeskittymistä on lähes mahdotonta horjuttaa. Yksityiselämän murheet eivät vaikuta esiintymiseen vaan unohtuvat lavalla.

– Pitää olla todella vakava juttu, että se vaikuttaa esitykseen, hän pohtii.

– Usein kun lähden näyttämöltä, niin mieli on kirkkaampi. Yksi opettaja on sanonut, että teatteri ei saisi olla terapiaa, mutta kyllä se terapeuttista on, mies jatkaa.

Koko ikänsä Järvenpäässä asunut Tahkolahti viihtyy kaupungissa.

– Ei ole tarvetta lähteä Helsinkiin vain siksi, että lähtisi Helsinkiin, kai olen jotenkin kotipaikkauskollinen. Olen tosi onnellinen, että olen melkein koko ikäni saanut tehdä sitä työtä mitä haluan ihan kotikaupunkini kyljessä.

Kalenteri täynnä

Kalle Tahkolahdella on projekteja pitkälle syksyyn, muun muassa seuraavia:

Perjantaina hänen ohjaamansa esitys Liian paksu perhoseksi sai ensi-iltansa Öljymäen kesäteatterissa.

Taiteilija on myös valosuunnittelijana näytelmässä 4.48 Psykoosi, jonka ensi-ilta on 10. elokuuta Tuuskodossa Tuusulan taiteiden yönä.

Mentalistinakin esiintyvällä Tahkolahdella on oma Rajakokemus-spektaakkeli Keravan entisellä teatteritalolla pe 5.10 klo 19, la 6.10 klo 16 ja su 7.10 klo 15.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut