KUT:in teatteritalon remontti etenee Keravalla – valmista syyskuun alussa: "Ohjelmistoon tulossa myös stand-upia ja musiikkia"

Jari Vainionkukan mukaan KUT:in jäsenet ovat remontoineet talkoilla uutta teatteritaloa. Salia on laajennettu sivulle ja seinät on maalattu mustiksi. Oskari Lehto

Oskari Lehto

KERAVA | Keski-Uudenmaan Teatteri eli KUT remontoi omaa teatteritaloa tilasta, jonka se on vuokrannut Keravan Sampolan kaupunginosasta Kultasepänkadulla sijaitsevasta kiinteistöstä. Teatterinjohtaja Heikki Lundin mukaan muutostyöt ovat edenneet hyvin ja muutenkin kaikki näyttää hyvältä.

– Näin ei kyllä pitäisi ikinä sanoa, kun se Murphyn laki iskee kuitenkin. Krapin kesäteatteri on vetänyt niin hurjan hyvin, että näillä näkymin pystymme maksamaan remontin itse, Lund iloitsee ja kertoo, että Pokka pitää -näytelmän täyttöaste Krapilla on ollut ”pitkälti yli toistasataa prosenttia”.

Keravan teatteritalon tiloissa on aikaisemmin toiminut Vekarateatteri. Teatteritila tyhjeni viime joulukuussa.

Teatterisalia laajennetaan, ja sinne mahtuu entisen 118 paikan sijasta noin 140 istuinpaikkaa. Istuimet ovat erillistuoleja, mikä antaa Lundin mukaan mahdollisuuden muunnella tiloja ohjaajien tarpeiden mukaan.

Aulatiloihin tulee ulkopuolisen toimijan vetämä kahvila-ravintola, joka huolehtii esitysten väliaikatarjoiluista. Aulaa laajennetaan ja sinne tulee pääasiassa pystypöytiä, mutta myös pöytiä, joiden ääreen voi istua.

Vuonna 1998 perustetulla Keski-Uudenmaan Teatterilla ei ole aiemmin ollut omaa teatteritilaa. Teatteritalo pyritään avaamaan syyskuun ensimmäisenä päivänä, jolloin on myös tarkoitus pitää teatterin 20-vuotisjuhlat.

Uudessa teatteritalossa tulee olemaan Heikki Lundin mukaan vilkkaimpina aikoina 3–4 esitystä viikossa. Esityksiä on aikuisille ja lapsille. Vieraileviakin esiintyjiä on luvassa.

– Pääpaino on perinteisellä teatterilla, mutta tiloissa järjestetään myös stand-up-iltoja ja musiikkiesityksiä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut